Real Techniques - Miracle Diamond Sponge

Ik ben al een hele poos fan van de Beautyblender spons en ik gebruik die elke keer om mijn foundation, bb cream of concealer uit te blenden. Ook wanneer ik gebruik maar van creamy contourproducten haal ik mijn Beautyblender daar voor boven. Er zijn heel veel sponzen op de markt maar die kunnen meestal niet tippen aan de Beautyblender, tot nu!

 

Toen ik verschillende bloggers en You Tubers over deze nieuwe Miracle Diamond Sponge van Real Techniques hoorde praten, was mijn aandacht meteen getrokken. Vooral toen ik de verpakking en vormgeving van deze spons zag, want deze heeft zoals de naam al doet vermoeden, een leuke diamandvorm en als kers op de taart, een leuke marmerprint die er trouwens na een paar keer gebruiken al smerig uitziet, maar hé het is het gedacht dat telt!  

 

 

 

Naast de spons zelf, heeft ook de verpakking waarin de spons komt een mooie rosé gouden kleur, iets waar je mij ook altijd enthousiast mee maakt.

 

 

Op de achterzijde van de verpakking staat er beschreven waarvoor je de verschillende kanten van de spons voor kan gebruiken;

 

- De platte bovenkant het beste om de grote delen van je gezicht te buffen en blenden

- De grotere platte zijkanten om je gezichtsmake-up op grotere gebieden aan te brengen

- De kleine zijkanten om rondom je ogen en mond te werken

- Het puntje kan je dan weer gebruiken voor kleine oneffenheden.

 

Verder staat er ook dat je de spons zowel nat als droog kan gebruiken, te zien of je een volledige dekking wil of niet. En je zou de spons na 1 à 3 maand moeten vervangen, wat je natuurlijk zelf kiest. He tis natuurlijk onlogisch om een nieuwe te kopen wanneer deze nog niet stuk is. Wanneer je deze goed onderhoud (wassen met babyshampoo) dan kan deze gerust een tijdje mee.

 

 

 

Op foto kan je ook zien dat er inkepingen in de spons staan, deze is niet kapot maar dit is van de houder waar de spons inzat. Deze duwt in de spons waardoor je deze inkepingen krijgt.

 

 

Ik gebruikte deze spons net zoals mijn Beautyblender altijd nat, waardoor je die flawless finish krijgt. Voor gebruik even nat maken onder de kraan en er in knijpen terwijl je dit doet, zo absorbeert de spons goed het water. Wanneer je dit enkele tellen hebt gedaan, knijp je de spons een laatste keer goed uit en kan je je make-up aanbrengen.

 

Qua zachtheid en werking is deze spons zeker een goede vervanger van de Beautyblender. Natuurlijk is de vorm heel anders waardoor deze net iets anders is. Deze spons is zeker een blijvertje in mijn make-uplade en zal hem in combinatie met mijn Beautyblender verder blijven gebruiken.

 

Hieronder heb ik enkele afbeeldingen geplaatst hoe ik deze meestal gebruik... Op de foto's draag ik geen make-up.

 

 

Vrijwel men gehele gezicht probeer ik met de platte kant te bedekken. Deze werkt voor mij persoonlijk het beste en je kan er snel mee werken.

 

 

Met het puntje kan ik makkelijk bij mijn binnenste ooghoeken werken. Het puntje mocht wel wat steviger zijn geweest, want ik merk na enkele keren gebruiken dat het puntje al een klein stukje verloren heeft, en ook beweegt de punt langs alle kanten aangezien deze niet zo stevig is.

 

 

Voor de rest is dit een fijn product dat zeker als extra of vervanger kan dienen voor de Beautyblender. Je kan deze bijna overal online in de webshops vinden of bij de Di drogisterij in België. Ik kocht de mijne via de webshop Beauty88 voor €11,95.

 

Hebben jullie deze al getest? Wat vinden jullie er van?

 

xx Kimberley

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jessica J. (vrijdag, 14 april 2017 12:29)

    Ik gebruik geen foundation of iets dergelijks, maar zou deze al bijna kopen voor de verpakking en vormgeving alleen, haha!