Urban Decay - Nocturnal Shadow Box

Urban Decay heeft weer hun nieuwe voorjaarscollectie gereleased en dit gaat gepaard met een heleboel nieuwe producten. Zo zijn er deze keer niet één maar twee palettes in de collectie verkrijgbaar. Eén daarvan is deze Nocturnal Shadow Box die ik vandaag aan jullie laat zien.

 

De palette komt in een klein formaat, ik had de verpakking eerlijk gezegd wat groter verwacht. De palette komt in een kartonnen verpakking. De vormgeving doet mij een beetje denken aan de vroegere producten van Urban Decay. 

 

 

 

De palette ziet er net hetzelfde uit als de kartonnen verpakking waar deze inzat. Ook de palette zelf is van stevig karton. Op de voorzijde een leuke foto van een neon-lamp reclame met het Urban Decay logo.

 

 

Wanneer ik de naam nocturnal hoor denk ik meteen aan de nacht en donkere kleuren. Er zitten ook wel donkere tinten in deze palette, maar niet zoveel als ik had gedacht. Er zitten in totaal 12 kleuren in de palette waarvan de bovenste rij allemaal aardetinten zijn. De onderste rij heeft wat meer kleur en heeft ook een paar donkere kleuren. Een 'speciale' palette kun je dit niet echt noemen want er zijn wel meerdere palettes die zulke tinten hebben.

 

Acht kleuren uit de palette komen uit de huidige collectie, de overige 4 kleuren komen uit een oudere collecties zoals Fireball.

 

Aan de binnenzijde van de palette vindt je ook een handige spiegel en een dubbelzijdige kwast.

 

 

Ook het kwastje heeft een pocket formaat met aan de ene zijde een stevig oogschaduw kwastje en aan de andere zijde een kort blending kwastje voor bijvoorbeeld oogschaduw op de onderste wimperrand te blenden. De haartjes zijn synthetisch.

 

 

De oogschaduwkant...

 

 

En de blending kant... 

 

 

Dan nu de swatches!

 

Rij 1

 

V.l.n.r. ABC Gum/ Midnight cowboy rides again/ Baby/ Half Baked/ Riff/ Delete

 

Rij 2

 

V.l.n.r. Fireball/ Backfire/ Lounge/ Armor/ Heroïne/ Blackout

 

 

De oogschaduws hebben een zachte textuur en daardoor hebben ze enorm veel fallout jammer genoeg. Van zodra ik met mijn kwast in de oogschaduws ga, krijg ik meteen enorm veel last van. Goed aftikken is de boodschap!

 

 

Zoals je kan zien heb ik ook fallout wanneer ik deze op mijn ogen aanbreng. Bij dit palletje is het aan te raden om eerst je oogmake-up aan te brengen en daarna pas je gezichtsproducten. Nu lijkt het net of ik een blauw oog heb.

 

 

 

De kleuren zelf zijn goed gepigmenteerd en blenden ook makkelijk met elkaar. Je kan enorm veel verschillende looks maken met deze palette, er zitten zowel matte tinten als shimmer tinten in om het gewenste resultaat te bekomen.

 

 

 

 

 

Het is een leuk palette met mooie kleurtjes, maar een echte must-have vindt ik het niet. Eerlijk gezegd zou ik deze palette niet opnieuw kopen. Je kan de palette online vinden bij Ici Paris XL of in hun filialen die Urban Decay verkopen. De palette kost €43, 50.

 

xx Kimberley

Reactie schrijven

Berichten: 3
 • #1

  Jessica J. (maandag, 10 april 2017 11:36)

  Wat is Lounge toch een interessante kleur! Ik schrik wel van de hoeveelheid fallout!

 • #2

  Tania (maandag, 10 april 2017 12:12)

  Dit palette kende ik nog niet. De bovenste rij kleurtjes zijn helemaal mijn ding, de onderste minder. Mooie look heb je gemaakt.

 • #3

  Mariska (dinsdag, 11 april 2017 18:18)

  Jammer van de fallout, maar verder een mooi palette! Op de een of andere manier had ik niet eens meegekregen dat deze uitkwam :O