Smashbox - Cover Shot palette - Ablaze

Toen ik bij de persberichten de verschillende nieuwe palletjes van Smashbox voorbij zag komen werd ik meteen enthousiast. Toen ik tussen de 7 gloednieuwe palletjes mijn favoriete kleuren voorbij zag komen in één palletje, moest ik deze hebben! Ook de verpakking had meteen mijn aandacht getrokken omwille van de bovenzijde. Het design aan de bovenzijde beweegt namelijk mee, en moet een explosie voorstellen.

 

Deze palletjes heten de Smashbox - Cover shot Eye palettes. Deze palettes zijn een samenwerking tussen Smashbox en Shay Mitchell (Emily uit Pretty little liars). Er zijn dus 7 verschillende palletjes verkrijgbaar, maar ik koos voor de palette met de naam Ablaze

 

Het palletje komt in een kartonnen verpakking met aan de voorzijde een opening zodat je de tekening van de palette al kan zien zitten.

 

 

 

Nog een leuke tekst aan de zijkant.

 

 

En aan de bovenzijde zijn alle kleurtjes nog even weergegeven met de namen erbij. Ook op de achterzijde van het palletje zelf vindt je alle namen terug. 

 

 

Zoals je kan zien heeft het palletje een leuk effect aan de bovenzijde. Zo krijg je een explosie weergegeven wanneer je deze beweegt, heel leuk gedaan!

 

 

 

Ik moet zeggen dat ik een beetje teleurgesteld was in de grootte van de verpakking. Ik had deze veel groter verwacht, zeker voor de prijs. Het is handig om mee te nemen, maar het ziet eruit als een goedkoop palletje dat je bij essence of catrice zou verwachten. 

 

 

Ook de palette zelf oogt wat goedkoop. De randen zijn heel scherp als je deze vastneemt en snijdt letterlijk in je handen. Ook het deksel is enorm dun en van dun plastic. De spiegel is er ook zomaar opgekleeft en wanneer je het dekseltje een beetje te ver zou opendoen zou het kunnen afkraken. Nee, de palette zelf mocht voor de prijs een heel stuk beter afgewerkt zijn.

 

 

Ook al zijn de palletjes niet groot, toch zijn de oogschaduwkleuren groot genoeg. Elk palletje bestaat uit 6 kleinere pans en 2 basiskleuren in een grotere pan. Ik koos voor het palletje met de warme tinten, waar ik momenteel erg fan van ben.

 

De palletjes beloven een zijdezachte formule te hebben en de kleuren zouden ook mooi met elkaar blenden. De palette heeft ook een goede mix tussen mat en metallic.

 

Het palletje Ablaze heeft als basiskleuren een matte beige tint (Relaxed) en een metallic gouden kleur (Moccasin). De overige kleuren hebben een mooie warme tint. De kleur Siesta is een mooie metallic beige/champagne tint, Nirvana is een matte paars/roze tint, Delirious een metallic koperen tint, Torch een metallic geel/oranje tint, Throwback een matte terracotta en Dark horse een donkerbruine, matte kleur. 

 

Bovenste rij v.l.n.r. : Relaxed/ Moccasin

Onderste rij v.l.n.r. : Siesta/ Nirvana/ Delirious/ Torch/ Throwback en Dark Horse

 

De textuur van de oogschaduws is heel erg zacht zoals Smashbox al vermeldde. Vooral bij de matte tinten is de textuur een beetje té zacht waardoor je wel wat fallout kan ondervinden. De kleuren blenden makkelijk met elkaar en vormen samen een prachtig geheel.

 

Relaxed/ Moccasin

 

Siesta/ Nirvana/ Delirious/ Torch/ Throwback en Dark Horse

 

Ook maakte ik met deze palette een ooglook...

 

 

 

 

 

Zoals je hieronder op foto kan zien had ik wat last van fallout onder de ogen...

 

 

 

 

 

De kleuren zijn prachtig en werken heel erg fijn. Naast de lichte fallout en de ongelukkige verpakking is dit echt een fijn palletje. De kleurenmix is perfect als herfstkleuren. Dit palletje is zeker één van mijn favorieten geworden.

 

Het prijskaartje ligt voor dit palletje wel wat aan de hoge kant. Voor één palletje betaal je namelijk €29,50! Wat prijzig is voor een klein palletje. Als je ze allemaal in huis wil, zal dit namelijk snel een dure grap worden. Je kan deze palletjes vinden bij Ici Paris XL in de filialen en online via de webshop

 

De zeven verschillende Smashbox Cover Shot eye palettes die verkrijgbaar zijn:

– Ablaze, geïnspireerd op de kleuren van rijke rode klei en warm terracotta. Een brandend kleurenspectrum van de woestijn met een reeks zonovergoten kleuren
– Bold, een regenboog aan intensieve en heldere kleuren voor de meer gedurfde types
– Golden Hour, een afwisseling in matte en glanzende finishes in kleuren die zijn geïnspireerd op de zonsondergang
– Matte, allemaal matte kleuren met een fluweelzachte finish van warm nude tot koel lichtpaars en dramatisch zwart
– Smoky, een mix van matte, glanzende en glimmende kleuren in middelmatige tot donkere kleuren voor de ultieme en moeiteloze smoky eye
– Metallic, een palette voor de liefhebbers van glanzende kleuren als goud, brons, koper, tin, parelmoer en metaal
– Softlight, vernoemd naar één van de meest flatteuze lichtsoorten bevat dit palette champagne en rosé tinten om de ogen te highlighten en te omarmen met een glowingsoft focus, glinstering.

xx Kimberley

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jessica J. (dinsdag, 04 april 2017 16:00)

    Goh, ik vind dit inderdaad behoorlijk duur voor zo'n klein, goedkoop uitziend palette. Ik had eerlijk gezegd wel meer verwacht van Shay Mitchell!