Catrice - LE "Pulse of purism" Shoplog + Review

Het is weer tijd voor de nieuwe LE collectie van Catrice. Deze heet de "Pulse of Purism" collectie en heeft een aantal fijne productjes in de collectie. Ook ik kocht een aantal van deze producten en laat ze vandaag aan jullie zien. Let's go!

 

 

 

De producten hebben een mooie verpakking. Deze hebben een gouden afwerking en een leuke print.

 

 

Het eerste product dat ik kocht is de lipstick uit deze collectie. Dit is ook de enige lipstick die in deze collectie zit. Deze heeft de naam C01 Pure Hibiscocoon. De lipstick heeft een gouden, aluminium huls met een leuk golvend printje waardoor deze wat zwaarder en kwalitatief beter aanvoelt. 

 

 

De lipstick heeft een roze kleur als basis aan de buitenzijde en heeft in het midden een kern van gouden shimmers. Het is eens iets anders dan de gewone standaard lipsticks. 

 

 

Jammer genoeg doet de gouden kern amper iets. De kleur is heel licht en glanzend en heeft een mooie pigmentatie die subtiel dekt. Maar van de gouden kern valt niet veel te zien. Toch is het een prachtige kleur die heel erg mooi zal staan voor deze lente. Echt een fris kleurtje en ideaal voor meiden met een lichte huidskleur.

 

 

Ondanks het leuke idee is het wel een toffe kleur met subtiele dekking en mooie zacht roze kleur voor alledaags gebruik. Een leuk kleurtje om standaard in je tas te hebben! Wil je gouden shimmers zien op je lippen, dan zal je deze moeten skippen! 

 

Verder heeft deze een zachte textuur en brengt deze makkelijk en snel aan. Een fijne lipstick om te dragen.

 

 

Deze lipstick kost €3,99 en is zeker een mooie kleurtje met een fijne werking.

 

 

Het volgende product dat ik meenam is deze mooie powder blush. Dit is ook de enigste blush uit de collectie. Deze heeft de naam C01 Pure Hibiscocoon, net dezelfde naam als de lipstick.

 

De blush komt in een simpel, doorzichtig doosje met aan de binnenzijde een gouden randje als detail. Op het dekseltje staat er een golvend printje om te laten zien dat deze ook tot de collectie behoort.

 

 

De blush ziet er op het eerste zicht wat fel uit in het doosje, maar wanneer je deze swatched zie je dat deze een mooie en lichte roze tint heeft. Wil je deze toch wat feller? Dan kan je deze gerust opbouwen! 

 

De textuur is zacht wanneer je deze met de vinger aanraakt. Ook met een kwast krijg je meteen genoeg pigment op je kwast om de kleur aan te brengen. Ook kreeg ik geen enkele fallout te bespeuren wanneer ik deze aanbracht met een kwast.

 

 

Ik bracht de blush lichtjes aan en deze geeft een mooie natuurlijke tint aan je wangen. Natuurlijk kan je deze opbouwen qua kleur en meerdere laagjes over elkaar aanbrengen.

 

 

 

Deze blush kost €3,99.

 

Ook zit er in deze collectie een primer voor het gezicht. Deze heet de Pure Radiance Glowrizer en heeft de naam C01 Natural Glow.

 

De primer komt in een handige pompflacon en in een handig pocket formaat, ideaal om mee te nemen! Het flesje heeft geen gouden details, maar wel het golfpatroontje op het glazen flesje. 

 

 

Toen ik deze primer zag dacht ik meteen aan de dure primers van Guerlain, die ook zulke leuke pareltjes hebben, maar deze is natuurlijk een stuk duurder dan deze van Catrice. 

 

Wanneer je het product gebruikt komen de bolletjes niet mee naar boven gepompt. Wanneer je deze gebruikt krijg je een transparante gel textuur met een lichte shimmer erin.

 

 

 

Het product heeft een erg aangename en lichte geur, heerlijk! Wanneer je de primer aanbrengt neemt je huid meteen het product op en voelt de huid meteen gehydrateerd, ideaal voor mijn droge huid. De shimmer deeltjes zie je niet terug wanneer aangebracht, maar geven wel een mooie natuurlijke glow aan je huid.

 

De perfecte basis voor je make-up! Zeker een aanrader! Deze kost €4,99.

 

 

Als laatste kocht ik nog een product waarvan ik er al heel veel heb, maar toch niet kan laten. Oogschaduwpalletjes zijn nu eenmaal een zwakte van mij en ook deze kon ik niet laten liggen. In de collectie zijn er 2 verschillende oogschaduwpalletjes verkrijgbaar, maar ik nam er maar ééntje mee naar huis. Ik koos voor diegene met de naam C01 MEtal, Myself and I.

 

Het palletje heeft wel gouden details en opnieuw een doorzichtig dekseltje met het golvend printje. Elk palletje heeft 3 verschillende kleurtjes die allemaal een metallic finish hebben. Geen matte tinten te bespeuren!

 

 

Wanneer je de kleuren probeert op te nemen met een kwast is het nogal moeilijk om ze te gebruiken omdat de oogschaduws een bolle vorm hebben. Ook valt er veel poeder op het palletje zelf en krijg je last van fallout.

 

De kleurtje hebben wel een mooie pigmentatie en hebben een mooie metallic finish

 

 

Ondanks de kleuren apart erg mooi zijn qua kleur, vindt ik ze samen niet echt mooi staan in een look. Ook is het jammer dat de donkere kleur geen matte tint heeft om in de arcadeboog te blenden. Dit palletje is meer geschikt om wat kleur en shimmer aan je look te geven, maar om ze samen voor één look te gebruiken zijn ze niet echt super naar mijn mening. 

 

 

 

 

 

Deze palletjes kosten €4,79 per stuk.

 

De productjes uit deze collectie zijn fijn om uit te proberen! Vooral de primer, lipstick en blush zijn zeker en vast aanraders! Het palletje zou ik niet opnieuw kopen! Ze zijn fijn maar niet voor één look! 

 

Wat vinden jullie? Hebben jullie al enkele producten getest uit deze collectie?

 

xx Kimberley

Reactie schrijven

Berichten: 2
  • #1

    Jamey Herben (maandag, 27 februari 2017 09:12)

    Wat een vrolijke collectie!

  • #2

    Mariska (maandag, 27 februari 2017 15:43)

    Vind die oranje kleur uit dat kleine palette wel tof! Die primer heb ik ook gekocht, ruikt zo lekker :D en vind 'm fijn. Deed me idd ook meteen denken aan Guerlain :O