Essence - Try it. Love It. collectie - Shoplog + Review

Deze maand ligt er weer een nieuwe Essence collectie in de schappen. Dit is deze keer geen LE collectie, maar een voorproefje met al een aantal producten die uiteindelijk in het vaste assortiment zullen worden opgenomen. Deze collectie heet de Try it. Love it. collectie

 

Ik nam slechts 3 producten mee waar ik benieuwd naar was. Een eye & face palletje, een concealer en een bronzer. Laten we de productjes even van dichterbij bekijken

 

 

 

Essence - Eye & Face palette

 

Het eerste product dat ik kocht uit deze collectie is dit Eye & Face palette met de naam 02 Rise & shine. Zoals de meeste producten van essence heeft ook dit palletje een doorzichtige verpakking. Het doosje is wel stevig en kan wel wat verdragen. Op de voorzijde van het doosje staat het logo en de naam van het palletje.

 

 

In het doosje vindt je 4 oogschaduwkleuren terug met ook een highlighter en blush. De kleurtjes zien er alvast mooi uit. De lichtste oogschaduwkleur heeft een heel subtiel glansje als je hem aanbrengt. De kleur daarnaast heeft een matte finish. De roze tint heeft dan weer gouden shimmer deeltjes in zich wat een mooie gouden glans geeft doorheen het roze.

 

 

Wanneer ik de kleurtjes op mijn arm swatch, ziet de pigmentatie er alvast veelbelovend uit. Ook valt er weinig of geen fallout te bespeuren wanneer ik het product met mijn vingers swatch. Jammer genoeg krijg ik wel fallout wanneer ik met mijn kwast in het product ga.

 

 

 

Eenmaal op de ogen aangebracht valt de kleurpigmentatie wat weg wanneer je de kleuren begint te blenden, maar alsnog kan je er een mooie look mee maken. Geen wauw pigmentatie maar dit had ik dan ook niet van een merk als essence verwacht.

 

 

 

Ook de highlighter en blush hebben een mooie pigmentatie op mijn arm geswatched. Deze bevatten allebei een prachtige glans.

 

 

 

Ik heb beiden dan ook tegelijk aangebracht. Hou er rekening mee als je beide producten samen aanbrengt dat het een enorme glans kan geven. Sommige meiden hebben liever een matte blush anders wordt het snel teveel. Daarom heb ik de highlighter wat minder fel aangezet.

 

De blush is heel mooi en heeft een perzik tint met een mooie natuurlijke finish. Ook de glans is niet te overdreven. De blush zou je al perfect alleen kunnen dragen als je niet veel make-up wil dragen. Om het toch wat meer pit te geven bracht ik ook de highlighter erover aan. Deze heeft een mooie glans en lichte kleur die enorm goed staat bij meiden met een lichte huidskleur.

 

 

De pigmentatie van de blush is niet enorm, maar je kan deze wel opbouwen. De highlighter heeft alvast een mooie glans.

 

 

 

Voor de prijs van €3,99 is dit best nog een fijn palletje, zeker voor essence. Ik heb al heel was slechtere producten dan dit gezien. Er komt nog een 2de palletje uit met andere kleuren binnenkort! 

 

Essence - Luminous matt bronzing powder

 

Het tweede product dat ik meenam om te testen is deze Luminous matt bronzing powder in de kleur 01 Sunshine. Ook dit product komt in de standaard doorzichtige verpakking. Ik moet zeggen dat deze verpakking echt niet stevig is. Het dekseltje zal het ook niet zo lang overleven als je hem eventjes gebruikt. Ook zit het dekseltje er niet goed op waardoor de randen niet goed over elkaar liggen. Met andere woorden, het ziet er goedkoop uit.

 

De bronzer zelf heeft aan de binnenkant een leuk printje.

 

 

De bronzer zelf bestaat uit 2 delen. De buitenkant is een matte bronze kleur met aan de binnenzijde een glanzende kern. Het product ziet er mooi en licht uit qua kleur maar deze neigt toch naar de oranje kant.

 

 

Wanneer ik het product met mijn vinger swatch, bespeur ik geen fallout, maar wanneer ik met de kwast de bronzer nog maar lichtjes aanraak krijg ik een enorme fallout. Heel erg jammer dit.

 

 

 

Ik heb beide kleuren afzonderlijk geswatched om jullie het verschil te laten zien. De pigmentatie van dit product is wel fijn, daar kan ik niet over klagen. De kleur is jammer genoeg nog te oranje voor mij aangezien ik een heel erg bleke huid heb.

 

 

Zo ziet de kleur eruit wanneer deze 2 tinten samen zijn gemengd.

 

 

Zo ziet de bronzer eruit aangebracht met de lichte hand.

 

 

Hier is deze wat sterker aangezet.

 


 

Het is een mooie product met een goede pigmentatie, maar jammer dat deze zoveel fallout heeft. Naar mijn gevoel is deze nog wat te oranje voor mij persoonlijk. Heb je een wat donkerdere huid dan mij, dan is deze voor jou perfect!

 

Deze bronzer kost €2,99 en is zeker het proberen waard. Deze is enkel in deze kleur verkrijgbaar.

 

Essence - Camouflage full coverage concealer

 

Als laatste kocht ik ook nog een concealer. Ik ben steeds opzoek naar de perfecte under eye concealer aangezien ik enorme donkere kringen heb en dit is niet altijd makkelijk om deze te verbergen.

 

Deze concealer heet de Camouflage full coverage concealer, een vervolg op de Camouflage 2 in 1 make-up & concealer (de foundation). Nu is er ook een losse concealer verkrijgbaar! Ik ben benieuwd! Deze zal verkrijgbaar zijn in 05 Ivory (roze ondertoon) en 10 Nude (gele ondertoon).

 

 

Ook de verpakking van deze concealer is vrij simpel. De dop is fel oranje, toch een leuk accentje. Deze komt met een fijne applicator. Zo kan je mooi tot in de hoekjes werken.

 

 

De concealer is redelijk dik van textuur, waardoor deze wat meer dekking geeft dan een vloeibare concealer. Dit is wat ik zoek in een concealer wanneer ik deze onder mijn ogen wil aanbrengen.

 

Ook al heeft de concealer een dikkere textuur, deze is nog steeds goed blendbaar en goed dekkend, wat erg fijn is.

 

 

 

Zonder make-up

 

 

Met foundation en concealer

 

 

 

Zoals je kan zien heb ik enorm donkere kringen, ook in de binnenste ooghoeken heb ik een donkere kleur. De foundation en concealer hebben niet alles weggewerkt, maar ze hebben wel het grootste deel bedekt. Voor een budget concealer doet deze best goed zijn werk. Als je minder dekking nodig hebt dan ik, dan kan ik deze zeker en vast aanraden! Zeker voor €2,59 per stuk

 

 

 

Dit waren alle productjes die ik heb gekocht van deze collectie voorlopig. Wat vinden jullie van de productjes? 

 

xx Kimberley

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Iris (woensdag, 22 februari 2017 10:36)

    Ik houd echt van deze concealer. Gebruik hem nu een week of twee en heb nog geen 1 keer een andere erbij gepakt :-)