Catrice - LE "It Pieces" Shoplog + Review

Catrice heeft alweer een nieuwe LE collectie voor jullie in de schappen liggen. Deze heet de "It-Pieces" collectie. Zijn er al enkele producten die uitverkocht zijn en je niet meer kan vinden? Niet getreurd! Deze producten komen met nog andere producten vanaf februari in het vaste assortiment te liggen. Enkele producten liggen deze maand al als voorproefje met een LE in de schappen.

 

Ik kocht al enkele producten om aan jullie te laten zien! Zijn jullie ook benieuwd? Let's go!

 

Het eerste product is een nieuw oogschaduwpalletje. Deze heet de Catrice - The Nude Blossom collection palette. Deze heeft de naam 010 Blossom 'N Roses. Naast dit palletje komen er nog 3 andere varianten bij in de schappen met o.a een Copper palletje.

 

 

 

Het palletje komt in een doorzichtige verpakking zodat je de kleuren goed kan zien zitten. Op de foto zie je het misschien niet zo goed, maar de tekst bovenop de palette heeft een glanzende rosé gouden kleur. Verder is het palletje heel simpel.

 

Geen spiegeltje en handig in formaat om mee te nemen. Wat ik wel fijn vindt is dat ze de plaats benut hebben van de palette. In plaats van sponsapplicators in de palletjes te stoppen, hebben ze de plaats benut om een highlight en sculpt kleur in de plaats te steken.

 

 

Het palletje komt met 9 verschillende oogschaduwkleuren waarvan er één een highlighter is en de andere een sculpt kleur (creasekleur). De rest van de kleuren zijn een mix van mooie basiskleuren. Geen felle en speciale tinten, maar wel een budget variant voor een mooie neutrale look. Hopelijk zijn deze al een stuk beter gepigmenteerd dan hun voorgangers!

 

 

De textuur van deze oogschaduws is superzacht. Ze voelen aan als fluweel wanneer je ze swatched en zijn goed gepigmenteerd wanneer ik ze uitprobeer op mijn arm. Jammer genoeg brokkelen ze af wanneer je ze met een kwast opneemt en heb je dan ook meteen fallout. Dit is natuurlijk het nadeel van zachte en matte kleuren.

 

 

De highlighter kleur en de sculpt kleur zien er alvast oke uit.

 

 

De rest van de kleurtjes hebben ook een goede pigmentatie, vooral voor een budgetmerk als Catrice. De voorgaande LE palletjes wisten mij niet zo te bekoren, maar bij deze wordt ik wel helemaal enthousiast.

 

 

 

Jammer genoeg bleef mijn enthousiasme niet zo snel hangen. Van zodra je de kleurtjes op de ogen aanbrengt, valt de kleur meteen weg bij het blenden. Je merk ook hoe poederig ze zijn eens je ze aanbrengt. De kleuren blenden wel goed in de huid, maar de pigmentatie van de kleuren gaat snel verloren.

 

Ook al zit er een verschil in qua kleuren, wanneer je sommige kleuren met elkaar gaat blenden op de ogen gaan alle kleuren er ook gelijk uitzien. Jammer, anders was dit een super leuk palletje geweest.

 

Op de foto hieronder heb ik de sculpt kleur en de roze tint samen geblend om toch wat diepte te creëren. Dit zit er nog redelijk mooi uit. Op het bewegend ooglid wou ik een wat lichtere tint (de perzikkleur) aanbrengen, maar de kleur valt ook meteen weg.

 

In de inner corner heb ik de highlightkleur aangebracht. Ik heb mijn inner corner highlight graag wat feller en gepigmenteerder! Deze kleur is wel perfect om te gebruiken als highlightkleur op het wenkbrauwbot.

 

 

 

Voor €4,99 heb je een leuk basic palletje als je veel neutrale ooglooks draagt. Voor de rest is deze niet zo speciaal.

 

 

De volgende 2 producten die ik meenam zijn deze Catrice - Light & Shadow contouring blushes met de namen 020 A flamingo in Santo Domingo en 030 Rose Propose.

 

Ook deze producten komen in een doorzichtige plastic verpakking zodat je de producten kan zien zitten. Zoals je kan zien zal de verpakking aan de buitenkant er niet lang mooi uit blijven zien. Deze krijgen meten krassen op de verpakking waardoor het niet lang duurt vooraleer deze er niet al te best meer uitzien.

 

 

 

Aan de binnenzijde hebben de blushes elk 2 kleurtjes. De donkerste kleuren zijn de blush kleuren. Catrice spreekt van contouring blushes, maar om te contouren zou ik deze niet snel gebruiken. De lichtste kleuren zijn licht glanzende highlightkleuren. In de productjes staan de letters Ca van Catrice geprint, een leuk extraatje. Ook de figuren van beiden kleuren is eens wat anders.

 

Je kan ze allebei apart gebruiken, maar je kan ze ook samen in de huid blenden om die matte blush kleur om te toveren tot een prachtige blush met een natuurlijke glans. Heb je liever een matte blush of liever een glans? Je kan ze beiden gebruiken! Voor ieder wat wils!

 

 

 

De blushes zijn goed gepigmenteerd. Ook de highlighters hebben een mooi kleurtje en vooral een prachtige glans! Wanneer je beiden combineert wordt ook de blush kleur lichter van kleur. Mocht de kleur blush nog iets te donker voor je zijn kan je dit zo oplossen.

 

Ook de blushes hebben een zachte textuur, maar deze hebben geen fallout, ook niet als ik het product met een kwast probeer op te nemen. Heel erg fijn! De kleuren zijn goed gepigmenteerd en zijn op te bouwen naargelang je zelf wil. Ze brengen makkelijk aan en blenden ook mooi in de huid. Ik ben fan!

 

030 Rose Propose

 

 

 

De derde kleur die je rechts hieronder geswatched ziet is de combinatie van de blush en de highlighter.

 

 

 

020 A Flamingo in Santo Domingo

 

 

Wederom is de derde kleur op foto een mix van de blush en highlighter kleur.

 

 

 

De kleurtjes zijn heel erg mooi en de producten werken enorm goed! Deze productjes raad ik zeker en vast aan! Deze kosten €3,99 per stuk.

 

 

Ook kocht ik deze Catrice - Lip Cushion om uit te proberen. Ik koos voor de kleur 030 Coraline's Crush. Deze producten zijn in 2 verschillende kleuren beschikbaar momenteel.

 

Het product komt in een zwarte verpakking met in het midden een gekleurd deeltje. De kleur die op de verpakking kleeft is ook de kleur van het product. Zo kan je snel de juiste kleur terug vinden.

 

 

Aan de buitenkant is er niet zoveel speciaals te zien, maar aan de binnenzijde heeft het product een sponsapplicator waar het vloeibare product uit komt.

 

 

Aan het uiteinde van de verpakking zit een handig draaisysteem, wanneer je hier aan draait komt het product uit het sponsje.

 

 

 

De applicator werkte perfect bij het aanbrengen. Hij verdeelde het product mooi op de lippen en werkte ook makkelijk in de hoekjes.

 

Deze crèmige lipgloss heeft een enorm zachte textuur en glijdt op de lippen. Wat je zult merken bij dit product is dat deze enorm veel glans geeft aan je lippen. Ook zijn deze voor een lipgloss enorm goed gepigmenteerd, voor dit alleen al ben ik aangenaam verrast.

 

Waar ik niet zo blij meeben is dat het product enorm dik is qua textuur. Het voelt meteen enorm plakkerig aan en het is net of je hebt enorm veel lagen over elkaar aangebracht. Het voelt ook niet enorm comfortabel en ik heb meteen de neiging om het product er weer af te halen.

 

 

Eénmaal op de lippen aangebracht ziet het er wel mooi uit! Als je de textuur kan verdragen en als je er niet om geeft dat deze wat plakkerig aanvoelt, dan kan ik je deze best aanbevelen. Voor mij persoonlijk is dit niet echt een product dat ik zou gebruiken. Het effect en pigmentatie is wel heel mooi! 

 

 

 

Deze productjes kosten €4,99 per stuk. Wel wat prijzig voor een lipgloss.

 

 

Als laatste kocht ik nog 2 lipproducten. Deze keer geen lipgloss maar deze Catrice - Ombré two tone lipsticks in de kleuren 010 Rockabily Rosewood en 020 Nude York City Style.

 

Ombré is nergens meer weg te denken en Catrice blijft deze trend in stand houden met deze producten. Deze lipsticks hebben elk namelijk 2 tinten in één lipstick! Deze zullen in 6 verschillende varianten verkrijgbaar zijn. 

 

 

De lipsticks komen in een volledig glanzende, zwarte verpakking. Enkel het logo en de naam staan op de dop geprint in een rosé gouden kleur. Verder valt er niet veel speciaals te ontdekken aan de buitenkant van de verpakking. Er zijn ook heel snel vingerafdrukken te zien op dit soort verpakkingen. Jammer genoeg zit er al in één van de verpakkingen een barst. Deze moet er al in de winkel hebben ingezeten en heb dit dus niet gezien. 

 

 

Op de bovenzijde van de dop kleeft er een stickertje die 2 kleuren heeft. Dit zijn natuurlijk de kleuren lipstick die in de tubes zitten.

 

 

Wanneer ik de dop eraf haal zie je dat de lipsticks een leuke ruitvorm hebben! De donkerste kleur van de lipstick zit aan de bovenkant. Deze dient zogezegd om je lippen te omlijnen. De lichtste kleur komt aan de binnenkant van je lippen. Een heel leuk concept!

 

 

 

 

De lipsticks bevatten allemaal argan olie die ervoor zorgen dat je lippen goed verzorgt worden. Catrice laat wel weten dat je je lippen het beste prept (klaarmaakt) vooraleer je deze lipproducten aanbrengt. Zo kan je een lipprimer gebruiken of simpel een licht laagje foundation erover aan brengt.

 

Wanneer ik de kleurtjes swatch zien deze er zo uit...

 

 

De kleurtjes zijn goed gepigmenteerd en glijden als boter op de huid. Ook op de lippen brengen ze makkelijk aan en voelen ze zacht aan.

 

Wanneer ik de producten aanbreng zien ze er mooi uit van kleur, maar op mijn lippen zelf zie je niet zo goed het verschil qua kleurtonen. Dit ziet er gewoon bijna uit als één kleur. Dit komt omdat ik na het aanbrengen steeds even met mijn lippen over elkaar wrijf (uit gewoonte). Ik denk dat iedereen wel de neiging heeft om dit te gaan doen. Natuurlijk zie je dan van de 2 kleuren meer. Maar ik moet zeggen dat ik de kleur als één geheel wel mooi vindt staan. Het is niet de bedoeling, maar de kleurtjes zijn echt mooi zo!

 

020 Nude York City Style

 

 

 

010 Rockabily Rosewood

 

 

 

De kleurtjes zijn mooi en ze zijn goed gepigmenteerd. Jammer genoeg blijven ze na een hapje of drankje niet goed zitten. Ze zijn erg romig qua textuur en daardoor blijven ze niet goed op hun plaats.

 

Wel fijne productjes om te testen en om als noodgeval in je tas te hebben!

 

Deze kosten €4,99 per stuk.

 

 

Zo! Dit waren alle productjes! Ik ben vooral erg enthousiast naar de blushes en de ombré lipsticks! Wat ziet er volgens jullie goed uit? Hebben jullie al wat gekocht uit deze collectie? Wat zijn jullie favorieten?

 

Deze "It Pieces" collectie ligt nu in de winkels zoals Kruidvat (België en Nederland) en Trekpleister (Nederland)! Heb je ze niet kunnen scoren? Niet getreurd! Vanaf februari komen deze in het vaste assortiment te liggen samen met nog vele andere producten!

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Berichten: 2
  • #1

    Jamey Herben (vrijdag, 03 februari 2017 08:53)

    Wat een mooie lipsticks!

  • #2

    Tania (vrijdag, 03 februari 2017 18:23)

    Wat jammer dat de oogschaduwen wegvallen want de swatches zagen er toch goed uit.