Salcura - Bioskin Producten - Samenwerking

Ik schreef al een aantal blogposts waarin ik vermeldde dat ik last heb van eczeem. Op twitter volgde ik het merk Salcura.nl, een Brits merk dat sinds kort verkocht wordt bij Holland & Barrett (voormalig De Tuinen). Ik kreeg de vraag van hen of ze mij enkele producten mochten opsturen om te reviewen.

 

Natuurlijk was ik heel vereerd en enthousiast om deze producten te mogen testen. Het is namelijk heel vervelend om goede producten te vinden voor deze aandoening. Ik ging al last bij mijn dermatoloog en kreeg enkele producten met cortisone voorgeschreven. Omdat cortisone toch wat sterker is dan natuurlijke producten, besloot ik deze producten een kans te geven en te kijken wat ze voor mijn huid doen.

 

 

 

 Ik kreeg 3 verschillende producten opgestuurd;

 

- Bioskin DermaSpray

- Bioskin DermaSerum

- Bioskin Zeoderm

 

Ik toon jullie hieronder de verschillende producten met achteraf ook wat voor- en nafoto's.

 


Bioskin - DermaSpray

 

Deze DermaSpray is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar die een zeer droge en jeukende huid hebben. Hij bevat geen schadelijke of irriterende ingrediënten waardoor deze spray enorm geschikt is voor iedereen met een overgevoelige en droge huid. Ook voor mensen met ergere huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, dermatitis, rosacea. 

 

De producten komen in strakke witte verpakkingen. Op sommige verpakkingen staat het nummer 1 en bij anderen bv. nummer 2. Dit geeft aan wanneer je deze moet gebruiken. Nummer 1 staat voor 'Daily' (elke dag), nummer 2 'Extra' (kan je nog extra bovenop 1 gebruiken als het nodig is). Onder het nummer staat er ook nog eens waar je deze kan gebruiken. 

 

Deze DermaSpray is voor het lichaam bedoeld. Alles staat heel goed beschreven op de verpakking waar alles voor dient en wanneer je het moet gebruiken, erg handig voor de mensen die dit snel durven vergeten zoals ik! 

 

 

Op het doosje zelf vindt je ook heel wat informatie terug. Zo vindt je wat meer uitleg over het assortiment die ze hebben, de ingrediënten (98% van de ingrediënten zijn natuurlijke ingrediënten) en ook informatie over dit specifieke product.

 

In deze spray zitten er geen artificiële parfums, SLS, Parabenen, parafinen, lanoline en steroïden.

 

 

Het product komt in een handige spray flacon. Het voordeel hiervan is dat je deze gemakkelijker kan gebruiken. Dit is namelijk effectiever dan een crème en je kan hem snel in je tas stoppen en even opspuiten wanneer het uit komt.

 

Het product trekt snel in de huid en hoeft niet ingewreven te worden, wat dan ook weer zorgt voor minder irritatie door het wrijven. Ook kan de huid de natuurlijke vitaminen en mineralen makkelijker opnemen. Ook kan je deze makkelijk langs de haargrens gebruiken.

 

 

Maar hoe werkt het product eigenlijk? Wel, deze spray helpt een beschermde en natuurlijke laag te vormen, zodat de huid beter gehydrateerd blijft. Zo zal de droge huid afnemen! De spray verlicht ook onmiddellijk de jeuk en trekt diep in de huid zodat de huidcellen vroeg worden behandeld en diep worden gevoed. Zo zullen de huidcellen gezonder naar boven komen waardoor de huid er beter zal uitzien en de symptomen zullen afnemen.

 

Ik heb deze spray ook grondig uitgetest en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door de werking. De spray verspreidde een lichte nevel en voelde fris aan op de huid. Ook trok deze snel in de huid. Het enige wat niet zo goed was, voor mij persoonlijk dan is de geur. Deze rook enorm kruiderig en daar hou ik persoonlijk niet erg van. Storend is het niet, maar ik zou het niet zelf kiezen.

 

Deze spray heb ik voornamelijk op mijn buik aangebracht omdat ik daar het meeste plekjes heb. Na een week begonnen te plekjes af te nemen maar helemaal verdwenen ze niet. Daarvoor is dit product voor mij persoonlijk niet sterk genoeg. Ik kreeg ze alleen maar volledig weg door mijn cortisonezalf van de dermatoloog te gebruiken, maar ik heb het dan ook hardnekkig. Voor een natuurlijk product is dit wel een prima product! Ik heb persoonlijk een sterke zalf op voorschrift nodig, maar deze doet zeker zijn werk!

 

Bioskin - DermaSerum

 

Ook kreeft ik een DermaSerum opgestuurd. Dit is een vochtinbrengend serum die je dagelijks kan gebruiken. Het serum is speciaal ontwikkeld voor het gezicht en de kwetsbare huid rondom de ogen.

 

Ook dit serum is geschikt voor mensen die last hebben van eczeem, psoriasis, dermatitis, rosacea en andere huidaandoeningen die te maken hebben met een extreem droge huid. Het zorgt ervoor dat de jeuk en droge huid meteen worden verlicht.

 

 

Ook bij dit product vindt je op het doosje wat meer uitleg over het assortiment die ze hebben, de ingrediënten (98% van de ingrediënten zijn natuurlijke ingrediënten) en ook informatie over dit specifieke product.

 

In dit product zitten er geen steroïden, harde chemicaliën en dergelijke ingrediënten die de huid zouden kunnen irriteren. Het product bevat het bestanddelen Duinhoorn (huidcel regeneratie), Saffloer (voeden van de huid) en Aloë Vera (verzachten en kalmeren huid).

 

 

Dit flesje heeft deze keer geen spray, maar wel een handige pompflacon wat ook erg makkelijk en hygiënisch werkt. 

 

Voor wat dient dit product? Wel, dit serum heeft een heel luchtige textuur waardoor het ideaal is om deze op droge plekken in het gezicht en rondom de ogen te gebruiken. Het serum kan je in kleine hoeveelheden aanbrengen en het trekt snel en diep in de huid.

 

Ook ondersteunt het serum de aanmaak van gezonde huidcellen door nieuwe huidcellen in een vroeg stadium intens te voeden. Het product zelf is niet vettig en wordt snel door de huid opgenomen.

 

 

Ik heb dit product ook grondig getest! Na een week het product gebruiken op mijn gezicht aan de haargrens, zijn de plekjes langzaamaan gaan verminderen en uiteindelijk ook helemaal verdwenen. Dit product is zeker een aanwinst! Wanneer ik opkomende plekjes zie, spuit ik meteen het product op de eczeem om deze tegen te gaan. Op het gezicht werkt deze perfect bij mij! Dit is zeker een favoriet!

 

Bioskin - Zeoderm

 

Als laatste kreeg ik ook nog deze Bioskin Zeoderm opgestuurd. Deze heeft de nummer 2 en is dus een extra zalf die je naast de nummer 1 producten kan aanbrengen. 

 

 

Het product heeft net dezelfde werking als de andere producten met als doel de droge en geïrriteerde huid te voeden en te verminderen. Deze zalf kan je zo vaak aanbrengen als je zelf wil, zelf op het gezicht! Het is een multi-functionele diep hydraterende en verkoelende crème, die gebruikt kan worden op de droge en beschadigde huid over het gehele lichaam.

 

 

Qua ingrediënten zitten er o.a. Lijnzaad (reduceren roodheid en ontsteking) en Bernagie (hydrateren huiddiepte) in het product verwerkt. De zalf heeft de naam Zeoderm ook te daken aan het vulkanische kleimineraal Zeoliet, een uniek mineraal dat de huid helpt te herstellen door mogelijk schadelijke stoffen aan de huid te onttrekken. 

 

 

Deze zalf heeft een handige knijptube...

 

 

Het product voelt enorm licht aan op de huid.

 

 

Deze zalf kan gebruikt worden na de DermaSpray op het lichaam en de DermaSerum op het gezicht. Dit heb ik dan ook gedaan elke keer. 

 

Nu laat ik jullie ook wat voor en na foto's zien. Ik voel er mij niet comfortabel bij om mijn gehele lichaam te laten zien op foto, maar ik heb wel enkele plaatsen waarvan ik foto's heb genomen om jullie het resultaat te laten zien...

 

Voor en na foto's

 

 

Aan mijn haargrens en op mijn voorhoofd heb ik het meeste last van eczeem. Ook voor mijn volledige hoofdhuid gebruik ik speciale mousse en shampoo's om dit tegen te gaan op voorschrift van mijn dermatoloog.

 

Ik bracht de DermaSerum aan met daarover de Zeoderm zalf.

 

Zo zag het eruit voor ik met de producten ben begonnen...

 

 

 

 

En zo ziet het resultaat eruit na een week... Helemaal verdwenen!

 

 

Op mijn lichaam is dit een stuk erger. Hieronder vindt je enkele foto's hoe de vlekjes eruit zien vooraleer ik met de producten begon. 

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo ziet het er uit na een week de DermaSpray en Zeoderm te gebruiken...

 

 

 

Ik heb de producten ook langer dan een week gebruikt, maar het resultaat bleef hetzelfde. Wanneer ik dan mijn cortisonezalf gebruikte ging het uiteindelijk wel weg. Wel fijn dat ik tussendoor deze producten kan gebruiken en als het echt nodig is breng ik de cortisonezalf aan als laatste hulpmiddel. Zo kan mijn huid wat rust krijgen.

 

Ik ben alvast erg enthousiast over deze producten. Ze doen zeker en vast hun werk (voor mij jammer genoeg niet al te sterk), maar ze zijn zeker een aanrader!

 

Nog wat verdere informatie omtrent de prijzen...

 

DermaSpray: 100ml - €19,99 / 250ml - €38,99

DermaSerum: 50ml - €15,99

Zeoderm: 50ml - €14,99 / 150 ml - €27,99

 

Voor de links naar de producten klik je hierboven op hun naam! 

 

xx Kimberley 

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jessica J. (woensdag, 25 januari 2017 09:14)

    Wat goed dat deze producten hun werk doen, 'ondanks' het feit dat ze bijna volledig natuurlijk zijn! Ik had, toen ik klein was, eczeem op o.a. de ruggen van m'n handen. Ik weet niet meer niet zo goed of ik het ook op andere plaatsen had, want volgens mij heb ik het verdrongen. :') Ik herinner me in ieder geval jeuk en wondvocht, brrr.