Essence - Trend Editie - Winter Glow collectie Shoplog + Review

Het is weer tijd voor het nieuwe jaar en ook voor de nieuwe make-up collecties in beauty land. De nieuwe Trend editie van essence ligt alvast in de schappen en ziet er heel winters uit! Deze trend collectie heet de Winter Glow collectie en heeft heel wat mooie productjes om de winter stijlvol door te komen. 

 

Ook ik kocht van deze collectie een aantal producten en ik laat deze vandaag aan jullie zien! Ben je benieuwd? Kijk dan even verder...

 

 

 

Het eerste wat ik uit deze collectie heb meegenomen is deze Intensive care hand butter. Ik gebruik dagdagelijks handcrème en doe deze ook telkens voor het slapen gaan aan zodat ze goed gevoed zijn. Overdag is dit moeilijker om vol te houden aangezien ik veel met mijn handen in het water zit.

 

 

De handcrème komt in dit leuke plastic potje met wit deksel en een doorzichtig potje. Zo kan je het product al zien zitten. Het product zelf heeft een oranje pasteltint en heeft de geur van 'cotton milk'. Eerlijk gezegd vindt ik het ruiken naar plasticine, een echt aangename geur is het niet, maar het is nu ook niet zo erg dat het storend is.

 

 

Verder ziet de verpakking winters uit met de ijskristallen op de voorkant. Simpel maar leuk.

 

 

Wanneer je het potje openmaakt zit er een beschermfolie in het midden, wat erg handig is, zo komt er geen ongewenst vuil in het product terecht.

 

 

Ze spreken van een hand butter, maar deze is zeker niet zo dit als die van The Body Shop. Ze hadden het beter maar een handcrème genoemd, want deze is lekker licht qua textuur en trekt heel snel in in de huid zonder te plakken. Een fijne handcrème dit!

 

 

 

Deze handcrème kostte €2,59. De werking is prima, maar enkel de geur valt een beetje tegen.

 

De volgende producten zijn de twee lipproducten uit de collectie. Ik heb iets met lipproducten en kon het dan ook niet laten om ze uit te testen.

 

 

Deze heten de Cushion powder lipsticks in de kleuren 01 Melt my lips en 02 Winter kissed. Dit zijn dus lipsticks maar met een een klein sponsje als applicator. In de dop zit er een soort 'krijtje'. Het is de bedoeling dat je het product opneemt door het dicht te draaien. Wanneer je de dop er weer afdraait hangt het product als het ware aan het sponsje.

 

 

Ik had al eens een soortgelijke lipstick geprobeerd van L'oréal en daar was ik redelijk tevreden over.

 

 

Ik heb beide productjes uitgetest en ben er uiteindelijk niet zo over te spreken. Wanneer ik het product wou aanbrengen heb ik zeker een aantal keren de dop op en af moeten schroeven om voldoende product op te nemen waarmee je erg veel tijd verliest.

 

Ook zit er niet heel veel product in de dop waardoor het product heel snel opgaat. Mochten ze dit anders hebben uitgewerkt was dit misschien wel een hit geweest.

 

 

De kleurtjes zijn wel erg mooi en zien er goed gepigmenteerd uit. Ik moet zeggen dat het sponsje zelf wel erg fijn is om het product aan te brengen. Je kan met het puntje goed tot in de mondhoeken werken.

 

 

Echter het product zelf was een tegenvaller. Wanneer ik de producten aanbracht op mijn lippen zag ik meteen alle velletjes terug. Ook bracht het product niet zo fijn aan waardoor je aan de binnenkant van je lippen de lijn zag waar de lipkleur stopte. Ik kreeg op die plek helemaal geen product aangebracht. Elke keer bleef ik met die vervelende rand achter. 

 

Ook bracht de kleur niet mooi effen aan en zag het er maar rommelig uit.

 

01 melt my lips

 

02 Winter kissed

 

Nee, deze lipproducten weten mij niet te bekoren... Deze kostten €2,89 per stuk.

 

Het volgende product is deze Illuminating Eyeshadow base met de naam 01 Turn all the lights on! In de winkel dacht ik dat dit een vloeibare highlighter was maar dit is een oogschaduwbasis met minuscule shimmer. 

 

Je kan deze dus als highlighting primer gebruiken op de ogen. Zo wordt de kleur oogschaduw die je erboven aanbrengt intenser van kleur en blijft deze ook langer zitten.

 

 

Het product is erg vloeibaar en smeert makkelijk uit.

 

 

Wanneer je deze in de huid inwerkt krijg je deze mooie glans. Je zou haast zweren dat dit een vloeibare highlighter is! Wat je wel kan doen is deze aanbrengen als basis en daarboven je poeder highlighter aanbrengen zodat deze ook intenser uitkomt.

 

 

 

Ik ben benieuwd naar het resultaat! Deze kostte €2,39.

 

Als laatste kocht ik ook nog één nagellakje uit de collectie. De kleur trok namelijk mijn aandacht. Meestal ben ik niet voor de rode kleuren maar wanneer je deze aanhebt is het meer een donkerroze/rode kleur.

 

 

Dit lakje heeft de naam 01 Miss Frost en heeft een 'Icy Matt' finish, een matte nagellak met minuscule zilveren shimmer erin verwerkt! Heel mooi.

 

 

Het kwastje werkt heel aangenaam.

 

 

Zo ziet de kleur eruit aangebracht...

 

 

Je zal zeker meer dan één laagje nodig hebben met dit lakje. De dekking is goed en na één laagje zie je ook je nagelkleur er niet meer doorheen, maar zonder topcoat en én laagje is de lak er na een halve dag al afgeschilferd!

 

Voor de rest een prima lakje!

 

Deze kostte €1,99. Er zijn nog 3 andere kleuren beschikbaar, 2 hebben een andere finish.

 

Dit waren alle productjes die ik kocht uit deze collectie! Wat vinden jullie? Hebben jullie producten uit deze collectie gekocht? Welke ? en wat vond je ervan? 

 

Deze collectie is nu verkrijgbaar bij Kruidvat (België en Nederland) en Trekpleister (Nederland)

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Berichten: 1
  • #1

    Tania (woensdag, 18 januari 2017 15:56)

    Deze collectie had ik nog niet gezien. Het resultaat van die lipproducten vallen indd tegen seg. Zo vlekkerig