Nyx - Soft Matte Lip Cream - Sydney

Een tijdje terug opende NYX zijn deuren in Gent (België). Ik was heel erg blij toen ik dit vernam, want ik woon slechts 10 min van het centrum af. Ik ben dan ook eens een kijkje gaan nemen maar qua lip producten was er al veel uitverkocht. Ik wou de Soft Matte Lip Creams van NYX uitproberen aangezien ik erg fan ben van hun Butter Glosses, maar de kleuren die ik wou kopen waren bijna allemaal uitverkocht. De enige kleur die er nog was die ik wou kopen is deze kleur Sydney. Een mooie roze kleur.

 

De verpakking van deze lipproducten zijn net dezelfde als die van de Butter Glosses. De huls heeft dezelfde kleur als de lipkleur en de dop heeft een mat zwarte tint. Wat handig is aan deze productjes is dat ze een klein formaat hebben (8ml) en dus niet veel ruimte innemen in je tas. Wat nog een pluspunt is, is dat deze een heerlijke vanillegeur hebben die niet overweldigend is.

 

Er zijn in totaal maar liefst 34 kleuren in Amerika verkrijgbaar, maar bij ons zijn deze helaas nog niet allemaal beschikbaar. De kleuren hebben allemaal de naam van bekende steden, landen en eilanden, wat een leuk detail is! 

 

 

 

 

Op de onderzijde kleeft er een stickertje met daarop de nummer en de naam van het product.

 

 

Net zoals de Butter Glosses hebben ook deze een handige applicator die fijn werkt, ook in de mondhoeken.

 

 

Wanneer ik voor het eerst het product swatchte merkte ik ook meteen op dat deze inderdaad erg zacht, mat en romig zijn qua textuur. Deze hebben een soort mousse gevoel. Wanneer ik de kleur op mijn lippen aanbreng, merk ik dat ik toch meer dan één laagje nodig heb om het goed dekkend te laten overkomen. Anders zie je een verschil in textuur en zie je de vegen waar je het product hebt aangebracht. Na een laagje of 2 heb je al een mooi egaal resultaat.

 

Ook droogt het product erg langzaam op. Als je hier dus niet veel geduld voor hebt, laat je deze best liggen. Op een andere manier is het wel handig dat het product niet te snel droogt, zo hoef je je niet te haasten als je precies wil werken.

 

Aan de andere kant is het wel onhandig als je iets wil drinken of eten erna en het product meteen afgeeft en je lippen nog een beetje aan elkaar kleven als je ze op elkaar houdt. Dan wordt het resultaat ook niet meer mooi egaal. Het is te zien wat je persoonlijke voorkeur is. Hou er dus rekening mee dat je ongeveer 10 min moet wachten tot alles mooi is opgedroogd, wat erg lang is als je moet wachten. Maar éénmaal ze opgedroogd zijn, blijven ze wel goed en lang op hun plaats zitten.

 

 

De kleur zelf heeft een barbie roze kleur en is redelijk fel op de lippen. Erg mooi maar niet echt voor een neutrale make-up look.

 

 

Ik heb een beetje gemengde gevoelens over dit product. Ze werken fijn, maar het duurt zo lang eer ze opgedroogd zijn. Jammer! Wel zitten ze erg prettig wanneer opgedroogd en houden ze zo een uurtje of 5 goed vol.

 

Deze lip producten kosten €7,50 per stuk, een budgetprijsje! Ondanks hun trage werking ga ik er nog een aantal proberen aan te schaffen wanneer ze terug op voorraad zijn in de winkel!

 

Wat vinden jullie van deze producten? Hebben jullie deze al eens geprobeerd?

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Berichten: 0