Essence - The Little X-mas Factory Haul + Review

Naast Catrice heeft ook Essence hun LE kerstcollectie op de markt gebracht. Deze heet "The Little X-mas Factory". Opnieuw zitten er leuke productjes tussen.

 

Deze keer geen rosé gouden accenten, maar wel witte verpakkingen! Laten we snel even kijken naar de productjes die ik heb gekocht. Ik heb niet alles gekocht omdat ook niet alles mijn ding was. 

 

 

 

Het eerste product is dit oogschaduwpalletje met de naam 01 North Pole Express Delivery. Dit palletje heeft een witte kunststof verpakking met op de voorzijde het logo en de naam van de collectie en heel wat kleine bolletjes die sneeuw moet voorstellen. Verder is de verpakking heel simpel, maar het is wel eens iets anders dan de normale verpakkingen. 

 

De verpakking is zeker stevig genoeg. Wanneer je deze per ongeluk zou laten vallen, zou deze niet meteen snel stuk gaan.

 

 

Wanneer we het palletje openmaken zie je dat ook dit doosje een spiegeltje heeft. De 5 oogschaduwkleurtjes die in de palette zitten hebben allemaal een leuke 'smeltende' print. Dit doet mij zo hard denken aan smeltende ijsjes, maar natuurlijk zal dit wel smeltende sneeuw voorstellen in dit geval! Heel leuk gedaan.

 

 

In het palletje zitten er jammer genoeg geen matte tinten. De kleurtjes hebben allemaal een glanzend effect! 

 

De oogschaduws hebben een aparte textuur. Niet in de slechte zin. Integendeel, want ze hebben een erg zachte en niet korrelige textuur, maar ze voelen wel 'anders' aan dan normale oogschaduwkleuren.

 

Ook zijn ze enorm glanzend, maar ook op een speciale manier. Ze hebben een soort glans/gloed wat een andere oogschaduw normaal niet heeft, heel erg mooi! Wel vindt ik ze wat moeilijk te gebruiken met elkaar aangezien ze allemaal glanzend zijn. Ik heb persoonlijk liever een matte tint om te blenden, maar dit is helemaal een persoonlijke keuze! De kleurtjes zijn alvast heel mooi!

 

Geen fallout en een mooi pigment! Dit doosje is alvast een heel stuk beter dan die van Catrice!

 

 

Dit oogschaduwpalletje kost slechts €3,99! Een stuk goedkoper dan die van Catrice en nog beter ook!

 

Wat ik nog kocht uit de collectie is dit contouring palletje met de naam 01 Elf yourself! Een leuk duo palletje met contourkleur en highlightkleur. 

 

Het doosje is heel basic en heeft een doorzichtig doosje. 

 

 

Wanneer je het doosje opendoet zie je de productjes ietsje beter zonder het logo ervoor. In het product staat een mooie strik in afgebeeld.

 

 

Bijna te mooi om te swatchen...

 

 

Zoals ik al verwachtte heeft de bronzer duidelijk een warme ondertoon en is hij op mijn lichte huid dan ook meteen te oranje van kleur. Ook de highlighter is vrij mat van kleur met een heel fijne en subtiele gouden micro glittertjes. Ook niet echt mijn ding.

 

 

Ook is de highlighter vrij poederig van textuur. Daar heeft de bronzer daar weer geen last van. Ik kan de 'contour' kleur natuurlijk nog gebruiken als bronzer om mijn gezicht op te warmen, maar van de highlighter ben ik absoluut geen fan. 

 

 

Dit product kost €3,39

 

 

Als laatste kocht ik nog twee van de vier nagellakjes die in deze collectie beschikbaar zijn. Daarvan nam ik de kleurtjes 02 Let's Take an Elfie en 04 Meet me under the mistletoe mee naar huis om te testen.

 

De flesjes zijn ook vrij basic gebleven. Ze hebben een witte dop, maar verder is er niks speciaals aan te bespeuren.

 

 

 

De lakjes zijn erg vloeibaar qua textuur dus zorg ervoor dat je ze goed afstrijk vooraleer ze op je nagels aan te brengen. Ook heb je toch twee laagjes nodig om ze goed dekkend te maken. De kleur is alvast heel erg mooi en is zeker een kleur voor de kerstperiode.

 

 

 

Ik had geprobeerd om de witte kleur met glittertjes te gebruiken als topcoat en om er een leuk effect mee te creëren, maar dit is jammer genoeg niet gelukt zoals je kan zien op bovenstaande foto's. Het had nochtans leuk geleken!

 

 

Daarna heb ik maar de kleur apart geprobeerd, wat er al een heel stuk beter uitzag! Heel erg glitterig alvast! Misschien leuk om te gebruiken om één accentnagel te hebben?!

 

 

De lakjes zijn tof, maar er zijn al heel wat soortgelijke kleuren op de markt. Natuurlijk is het leuk om ze in huis te halen. Ze kosten ook maar €1,99 per stuk wat fijn is. Heel erg budget!

 

Dit waren de productjes die ik heb gekocht. De highlighter met sterretjes heb ik niet kunnen vinden jammer genoeg.

 

De collectie kan je momenteel vinden bij Kruidvat (België en Nederland) en Trekpleister (Nederland).

 

Hebben jullie al iets gekocht uit de collectie? Wat vinden jullie van de spulletjes?

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Commentaar schrijven

Commentaren: 0