Catrice - LE "Victorian Poetry" Haul + Review

Momenteel ligt de nieuwe kerstcollectie van Catrice in de schappen bij Kruidvat. Deze LE collectie heeft de naam "Victorian Poetry" en ziet er heel erg mooi en chique uit. Ik kocht de meeste producten uit deze collectie en laat ze vandaag aan jullie zien.

 

 

 

Laten we beginnen bij het oogschaduw palletje dat in de collectie zit. Deze heeft de naam C01 NostalCHIC en heeft een mooie witte verpakking met een prachtige rosé gouden tekening op.

 

 

Het palletje heeft een harde kunststof verpakking en sluit heel goed af. Aan de binnenzijde zit er ook nog een spiegeltje wat erg handig is voor onderweg.

 

 

Het palletje bevat 6 oogschaduwkleuren met een nogal redelijke neutrale kleurenmix. Er zitten zowel matte als glanzende tinten in dit palletje. Ook zitten er zowel warme als koele kleurtjes in. Een ideale mix voor een klein palletje.

 

Als ik de productjes op het eerste zicht moet vergelijken denk ik aan de oogschaduwpalletjes van Maybelline (blushed nudes, rock nudes). Ze zien er hetzelfde uit (niet qua vorm) maar hebben hetzelfde fluwelen gevoel en uitzicht in het doosje.

 

 

Ook al voelen ze heel erg zacht aan, jammer genoeg zijn ze dit ook en hebben ze een heel poederig effect wanneer je ze swatched. In no time heb je heel wat fallout en zit je kledij helemaal onder. Niet echt wat we willen!

 

Ook wanneer je ze aanbrengt vallen de lichte kleuren helemaal weg. Ook van de glitters valt er niet veel meer te zien. Enkel de donkere matte kleuren, die overigens ook veel fallout hebben, hebben nog een redelijke pigmentatie om de crease toch ietsje donkerder te maken. Voor de rest is er niet zo veel aan. De eyeliner die ik gebruikte is een creamy oogschaduw van het merk Nabla. 

 

 

 

Voor €6,99 had ik wel wat beter verwacht van Catrice. De prijzen gaan steeds omhoog en de verpakking is leuk, maar aan de kwaliteit van de oogschaduws is er zeker nog heel wat werk!

 

Naast het oogschaduwpalletje kocht ik ook de 2 lipproducten in deze collectie. Deze hebben de namen C01 Berry British en C02 Poetic Pink.

 

 

De lipsticks hebben een mooie gouden verpakking met een matte finish. Deze voelen trouwens erg zwaar aan voor zulke smalle verpakkingen. Verder zijn ze afgewerkt met een glanzend randje in het midden en het glanzende Catrice logo en tekening van de collectie.

 

 

Ik ben heel aangenaam verrast door de pigmentatie van deze lipsticks. Ze zijn mooi van kleur en blijven goed zitten. Het enige nadeel is dat ze stroef aanbrengen aangezien het matte producten zijn. Ik moest dan ook heel hard drukken om ze goed aan te brengen en daardoor ben ik enkele malen buiten de lijntjes gaan kleuren...

 

Maar éénmaal je ze aanhebt zijn het wel mooie kleuren. Let er wel op met matte kleuren dat de velletjes op je lippen extra benadrukt worden! Gebruik daarom voorheen een goede lipscrub om die velletjes weg te halen! 

 

C01 Berry British

 

 

 

 

Een mooie berry tint deze...

 

 

C02 Poetic Pink

 

 

 

 

Deze kleur heeft meer een felroze tint.

 

 

De lipsticks kosten €4,99 per stuk.

 

Mijn favoriete product uit deze collectie is ongetwijfeld dit doosje met de highlighting pebbles. Deze heeft de naam C01 Queen Victoria Is Amused. Ook opnieuw bij dit product een witte verpakking met daarop de tekening in rosé gouden tint.

 

 

Deze highlighter komt in de vorm van twee-tonige 'steentjes' (pebbles). Er zitten zowel witte als perzikkleurige kiezeltjes in dit doosje.

 

 

De witte steentjes geven niet zoveel pigment als de perzikkleurtjes maar wanneer je ze beiden samen swatched, krijg je een prachtige glow op je gezicht.

 

 

De steentjes lijken net echte kiezelsteentjes, leuk gevonden!

 

 

Als je van highlighters houdt die een subtiele maar toch aanwezige natuurlijke glow geeft, dan zijn deze perfect voor jou! De kleur is zacht met een koele ondertoon. Een mooi budgetproduct dat ik zeker kan aanraden!

 

 

Ook op men gezicht is deze prachtig!

 

 

 

Deze highlighter is zeker een musthave! Je kan deze scoren voor €4,59!

 

Als laatste heb ik nog 4 nagellakjes gekocht. Er zijn in totaal 5 kleuren beschikbaar, maar nude kleurtjes heb ik al genoeg in mijn collectie liggen, daarom heb ik deze niet gekocht.

 

De flesjes hebben een leuke vorm, eens wat anders dan die standaard rondje flesjes. Opnieuw staat de tekening van de collectie vooraan op het product weergegeven in het rosé goud. Ook de dopjes hebben diezelfde tint.

 

 

Op de achterzijde van elk flesje hangt er een karton kaartje in hetzelfde logo als op het flesje. Daar hangt ook een lintje aan. Het is de bedoeling dat je deze lakjes in de kerstboom hangt als ornament, ook kan je opschrijven van wie het komt en voor wie het cadeautje is. De kartonnen papiertjes kan je er makkelijk afhalen, deze hangen slechts vast met lijm die je makkelijk kan verwijderen.

 

 

 

De lakjes zelf zijn heel erg lopend wanneer je ze aanbrengt. Het overtollige product loopt dan ook meteen naar de zijkant van je nagels waardoor het er niet mooi uit ziet. Let dus op dat je je kwastje voor het aanbrengen goed afstrijkt, anders heb je meteen teveel product ineens.

 

Ook zijn de lakje niet erg dekkend. Ik heb bij de lichte kleuren toch 3 lagen moeten gebruiken zodat mijn nagels niet meer doorheen de kleur kwamen. Bij de donkere kleuren heb ik 2 laagjes gebruikt. Op de achterzijde van het flesje staat er ook dat 2 laagjes aanbevolen zijn.

 

Ik moet zeggen dat ik niet zo een fan ben van de lakjes. Mooie kleurtjes, maar geen goede werking.

 

Opgelet! De kleur C02 Poetic Pink bevat Karmijn, een dierlijke pigment die je vaak in cosmetica vindt met een rode kleur in bv. Rode lipstick. Deze stof is afkomstig van luizen.

 

De kleur C01 Berry British heeft een mooie matte finish die je duidelijk ziet. De andere kleuren zouden dezelfde finish moeten hebben want deze hebben allemaal de naam Satin Matt Nail Lacquers, maar bij de andere kleuren zie je duidelijk een glans.

 

C05 Royal LavendERA

 

 

 

C04 Noble Nude

 

 

 

C02 Poetic Pink (bevat Karmijn) 

 

 

 

C01 Berry British

 

Deze kleur heeft een mooie matte finish!

 

 

 

De lakjes kosten €2,99 per stuk

 

Deze collectie ziet er alvast erg leuk uit! De highlighting pebbles zijn zeker favoriet van mij en ook de lipsticks vallen nog mee. Voor de rest zou ik de lakjes en de oogschaduwpalette niet opnieuw kopen. Voor die prijs zijn er zeker betere producten op de markt.

 

Deze collectie ligt momenteel in de Kruidvat filialen in België en Nederland en bij Trekpleister (Nederland).

 

Wat vinden jullie? Hebben jullie al iets gekocht van deze collectie? Wat is jullie favoriet?

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tarinda (donderdag, 15 december 2016 09:04)

    Wat een mooie verpakkingen! Die nagellakjes zou je alleen voor het potje al kopen, haha. Jammer dan weer dat ze niet zo goed zijn. En die highlighter is inderdaad prachtig!