Urban Decay - Naked Ultimate Basics - Eyeshadow Palette

Urban Decay heeft al heel wat Naked palettes uitgebracht die ik tot nu toe allemaal even fijn vindt. Urban Decay vond blijkbaar dat het nog niet genoeg was, want ze hebben er weer eentje aan hun Naked lijn toegevoegd. Deze heet de Urban Decay - Naked Ultimate Basics, een palette met 12 verschillende kleuren die allemaal mat zijn! Benieuwd? Laten we de palette even van dichterbij bestuderen! 

 

De kartonnen verpakking ziet er alvast veelbelovend uit. Vooral de rosé gouden kleur trekt mijn aandacht! Op de voorkant van de verpakking zie je alvast alle kleurtjes die in de palette zitten.

 

 

 

Ook op de achterzijde van de kartonnen verpakking zie je nogmaals alle kleurtjes en namen die in de palette zitten.

 

 

Ook de palette zelf ziet er qua vormgeving prachtig uit. Heel wat anders dan hun voorgaande Naked palettes. Opnieuw die mooie rosé gouden tint die ik helemaal geweldig vindt met de letters in 3D. De palette is gemaakt uit kunststof en is heel erg licht in gewicht, erg handig voor onderweg.

 

 

 

Wanneer ik de palette openmaak zie je dat er in het deksel een redelijk grote spiegel zit. Heel fijn! De palette heeft een handige magnetische sluiting zodat er niks kan uitvallen.

 

 

Ook zit er in deze palette een dubbelzijdige make-up kwast. De haartjes zijn van synthetisch materiaal en de haartjes zijn heel zacht. Toch zijn de haartjes heel erg stug en buigen ze niet zo heel erg mee. Ook deze kwast heeft dezelfde rosé gouden kleur. De kwast is voor mij persoonlijk iets te klein qua formaat en daardoor past deze niet zo erg makkelijk in mijn handen. Daardoor kan ik ook niet goed mijn oogschaduw aanbrengen.

 

 

Aan de ene zijde zit er een blending brush, die je kan gebruiken om je oogschaduw in elkaar te laten overlopen en zachter te maken. De kwast is zoals ik al zei wat stugger en ik raad dan ook aan om niet te hard op de kwast te duwen als je je oogschaduw in de crease blend, anders krijg je een veel te harde lijn die je later moeilijker zal kunnen uitblenden en vervagen. Als je deze gebruikt, ga je er best lichtjes mee aan de slag.

 

 

Aan de andere kant zit er een smudger brush. Deze wordt voornamelijk gebruikt om je oogschaduw aan de onderste wimperrand te vervagen. Ook deze is wat stug, maar perfect om op die plaats te blenden.

 

 

De palette bevat in totaal 12 kleuren waarvan er zowel koele als warme kleuren inzitten. Ook staat er op de palette dat het enkel matte kleuren zijn wat niet helemaal klopt want er zijn enkele tinten (Blow/ Magnet/ Lethal en Blackjack) die een lichte zilveren shimmer bevatten maar die niet zo opvallen eens ze op de ogen zijn aangebracht. 

 

Het is een palette die zeker en vast bij iedereen zal staan, of je nu een lichte, medium of donkere huidskleur hebt. Ook zijn de kleuren die in deze palette zitten exclusief voor deze palette. Deze zijn dus niet verkrijgbaar als mono oogschaduwkleuren.

 

 

 

De eerste rij kleuren bevat een prachtige variatie aan taupe kleuren.

 

 

Van Links naar Rechts: Blow/ Nudie/ Commando/ Tempted/ Instinct/ Lethal

 

De tweede rij bevat meer de bruine tinten en donkere kleuren die perfect zijn om een smoky look mee te maken.

 

Van Links naar Rechts: Pre-Game/ Extra Bitter/ Faith/ Lockout/ Magnet/ Blackjack

 

 

De ooschaduwkleuren hebben een erg zachte textuur en voelen aan als zijde. Ook op de huid blenden ze mooi over in elkaar. De kleuren zijn erg goed gepigmenteerd, ook de lichte kleuren. Bij matte kleuren komt er meestal geen goede pigmentatie tevoorschijn, maar dit is bij deze zeker niet het geval. Ze hebben een geweldig goede pigmentatie.

 

Ook hebben ze totaal geen fallout, wat wederom een probleem kan zijn bij matte oogschaduwkleuren. De kleurvariatie is ook helemaal goed gekozen. Ben je verzot op matte kleuren en zoek je een goede oogschaduwpalette die je voorziet van mooie basiskleuren, dan is dit zeker een palette voor jou.

 

Heb je alle andere palettes al, dan is dit zeker geen meerwaarde, maar wil je ze toch kopen omdat je een UD fan bent? Dan is dit zeker geen miskoop en zal je deze geweldig vinden! Ik alvast wel.

 

Ik kan deze palette zeker en vast aanraden! Je betaald er wel €51,90 voor, maar dan heb je ook wel wat. Haast je wel want deze palette is een LE en is een onderdeel van de najaarscollectie. Deze is nu te koop via Ici Paris XL in store (bij winkels met UD counter) en online via deze link.

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Berichten: 1
  • #1

    Jessica J. (woensdag, 19 oktober 2016 11:06)

    Ik vind de vormgeving zo ontzettend mooi, al ga ik deze niet kopen, want ik kom voorlopig toe met m'n Naked2, hihi.