NYX - Highlight & Contour Pro Palette

Naast de hype van de liquid lipsticks zijn ook de highlight & contour palettes erg in trek. Elk merk heeft er wel eentje. Ik testte er al een heleboel uit, zowel budget als high-end. En tot nu toe zijn de Anastasia Beverly Hills - contour Kit en Kat Von D - shade 'n light palette mijn favoriet.

 

Nu zag ik een tijdje terug dat Douglas deze Nyx - Highlight & Contour Pro Palette verkocht toen er nog helemaal geen Nyx winkel hier in Gent zat. Ik wachtte toen nog wat af om deze aan te schaffen aangezien deze €33,95 was. Een tijdje later kwam de NYX winkel in Gent en ben ik daar eens gaan kijken en daar kostte de palette €20,85! Van een groot verschil gesproken! Wanneer je kan haal je deze best in de winkel zelf! Binnenkort komen er nog meer verschillende winkels zoals in Hasselt, enz... 

 

Laten we de palette van dichterbij bekijken...

 

De palette komt in een kartonnen verpakking met een zwart/witte rand. Erg leuk qua verpakking. De voorzijde is doorzichtig, zodat je de kleuren beter kan zien zitten.

 

 

 

Op de achterzijde vindt je wat meer informatie over de palette.

 

 

Wanneer ik de palette uit de kartonnen verpakking haal zie je dat de palette een volledig zwarte verpakking heeft. Jammer, want ik vond het zwart/witte wel iets hebben.

 

 

Er zitten in totaal 8 verschillende pans in de palette waarvan de bovenste rij highlighters zijn en de onderste rij contour kleuren.

 

 

Het leuke en handige aan deze palette is dat je de pans er kan uithalen. Handig wanneer ze op zijn en je ze wil vervangen!

 

 

Highlighters

 

De eerste highlighter kleur heet Ice Queen en is een koele glans.

 

Ice Queen

 

De tweede kleur heet Soft Light en heeft een lichtroze tint. Dit poeder is volledig mat.

 

Soft Light

 

De derde kleur uit de palette heet Cream en is een matte gele poeder die perfect is voor je concealer te setten onder de ogen.

 

Cream

 

De laatste kleur uit de highlighter rij heet Nectar en is een warme beige tint met een lichte glans.

 

Nectar

 

Contour kleuren

 

De eerste contour kleur heet Tan en heeft een bruine warme kleur die volledig mat is.

 

Tan

 

De tweede kleur heet Toffee en is een wat lichtere warme bruine kleur.

 

Toffee

 

De derde kleur heet Sculpt en heeft een koele, assige ondertoon. Ideaal voor meiden met een lichte huidskleur om te contouren.

Sculpt

 

De laatste kleur heet Hollow en is heeft ook een warme ondertoon.

 

Hollow

 

De tweede, derde en vierde contour kleur hebben een lichte glans waardoor ze mooier in de huid blenden en niet zo poederig zijn.

 

Hieronder nog even de kleuren geswatched...


Highlighter kleuren

 

Ice Queen/ Soft Light/ Cream/Nectar

 

Contour kleuren

 

Tan/Toffee/Sculpt/Hollow

 

De poeders in deze palette zijn erg fijn en zacht van textuur. Jammer genoeg zijn ze wel poederig en kunnen ze wat fallout geven. Let dus op dat je niet te hard met je kwast in de producten duwt.

 

Nog een ander nadeel wat ik ondervind aan deze palette is dat niet alle kleuren goed werken voor éénzelfde persoon. Er zullen altijd kleuren bij zitten die je niet kan gebruiken omdat deze te licht of te donker voor je zijn. Gebruik je deze als visagiste, dan kan je deze makkelijker gebruiken omdat je verschillende mensen opmaakt.

 

 

 

Gebruik je deze voor jezelf dan is het wel handig dat je de pans er kan uithalen en vervangen. Het zou makkelijker geweest zijn mocht je zelf je kleuren in de winkel kunnen kiezen en zo je palette zelf samenstellen. Zo heb je altijd kleuren bij de hand die je kan gebruiken.

 

 

 

Er mocht i.p.v. 3 warme kleuren nog een koele contour kleur in de palette gezeten hebben en een warmere highlight kleur zodat alles een beetje meer verdeeld is qua tinten.

 

 

 

Het zijn fijne poeders om mee te werken maar ik had liever zelf mijn palette samengesteld. Voor de rest een bruikbaar palette.

 

 

Wat vinden jullie?

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Mariska (maandag, 03 oktober 2016 09:04)

    Dat scheelt wel wat in prijs! En zo handig dat je die pans eruit kan halen :D Met al die kleuren zitten er altijd wel bruikbare voor je tussen. Vind het een goed palette :)

  • #2

    Saraya (maandag, 03 oktober 2016 20:14)

    Wat handig dat je de pans kan uithalen, ik vind het een mooie contour Palette :)