Essence - Light Up Your Face Luminizer Palette

Essence heeft onlangs heel wat nieuwe producten toegevoegd aan hun assortiment waaronder deze Light up your face luminizer palette met de naam 01 ready, set, glow! Aangezien ik een enorme highlighter fanaat ben, kan ik het dan ook niet laten om steeds nieuwe producten uit te proberen, zeker als het om een budgetproduct gaat.

 

Zoals altijd heeft Essence heel simpele verpakking die niet echt iets speciaals bevatten. Ook deze keer heeft het palletje een simpele, doorzichtige verpakking. 

 

 

 

Wanneer ik het palette openmaak zie je dat er 3 verschillende tinten highlighters in het doosje zitten. Wat wel leuk overkomt is de print op de productjes. Jammer genoeg is dit na enkele keren gebruiken al niet meer te zien, maar het is toch een leuke toevoeging.

 

 

Wanneer ik de poeders wat van dichterbij bekijk zie ik op het eerste zicht dat de linkse highlighter een matte finish heeft, de middelste heeft een koele ondertoon met kleine zilveren glitters en de rechtse een soort oranje tint met subtiele gouden glitters. Nu ben ik zelf niet zo voor de glitters maar voor een mooie glow, wat heel verschillend is. Maar nog niet getreurd! Laten we de swatches afwachten...

 

 

Wat mij meteen opvalt wanneer ik de kleuren wil swatchen op mijn hand is dat ik zowel met mijn vingers als met een kwast meteen fallout krijg. Dit is met de kwast nog erger dan wanneer ik ze met mijn vinger swatch. Heb je daar een hekel aan? Dan laat je deze beter liggen, want deze heeft zeker fallout!

 

 

Zoals ik al voorheen dacht heeft de eerste kleur een matte finish heeft. Ook vindt ik het niet meteen een kleur om als highlighter te gebruiken. Voor een lichte huidskleur is hij te donker en te grauw om als highlighter te gebruiken en een glow krijg ik er al helemaal niet van... Een highlightkleur kan ik deze alvast niet noemen.

 

De tweede kleur lijkt er al een stuk beter op. Wanneer ik deze aanbreng heeft deze een mooie glow aan mijn huid, wat ook de bedoeling is. Ook al heeft deze fijne glitter deeltjes, toch zie je deze niet terug op de huid. Deze witte highlighter is wel een leuk product!

 

De derde kleur zag er echt oranje uit in de pan, maar wanneer ik deze swatch op mijn arm valt deze een pak lichter uit dan dat je zou denken. Deze heeft meer een champagnekleurige tint en is mooie voor een subtiele highlight maar niet zo intens als de tweede.

 

 

De eerste kleur is niet zo mijn ding en het past ook niet echt in deze palette aangezien het een mat product is. De overige kleurtjes zijn wel fijn voor een budgetprijsje! Hieronder zie je de middelste kleur aangebracht op mijn gezicht...

 

 

 

Het is een leuk palletje om mee te experimenteren of voor meiden die houden van budgetproducten. Voor maar €3,99 haal je dit palletje in huis. Je kan deze bij Kruidvat (België en Nederland) en Trekpleister (Nederland) scoren.

 

Wat vinden jullie?

 

xx Kimberley

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Astrid (zaterdag, 24 september 2016 22:00)

    Ik heb deze ook en vind 'm er van de buitenkant mooi uitzien. In praktijk is niet iedere kleur superbruikbaar inderdaad.

  • #2

    Mariska (zondag, 25 september 2016 09:24)

    Vind dat patroontje ook wel leuk! Jammer van die eerste kleur maar die andere 2 zijn mooi :)