Max Factor - Masterpiece Nude Palettes 01 en 03

Veel drogisterij merken brengen sinds kort nu ook hun eigen oogschaduw palettes uit. Na L'oréal en Maybelline heeft nu ook Max Factor haar eigen palettes op de markt gebracht. Deze heten de Max Factor - Masterpiece Nude Palettes en zijn verkrijgbaar in 3 verschillende varianten.

 

De palettes komen in glanzende, gouden kunststoffen doosjes en hebben een doorzichtig dekseltje zodat je alle kleurtjes goed kan zien zitten. Ik kocht de palletjes 01 Cappuccino nudes en 03 Rose Nudes. Het palletje met de gouden tinten heb ik helaas niet kunnen meebrengen aangezien deze uitverkocht waren. Wanneer ik deze tegenkom koop ik hem gelijk ook nog. 

 

 

 

In elk palletje zit er voor 6,5g aan product. De palletjes kosten €19,99 per stuk en dit vind ik best duur voor een budgetmerk. De palletjes van Sleek zijn heel goed en kosten maar €9,99! De prijs mocht lager geweest zijn! Voor €20 had ik dan ook een wat luxueuzere verpakking gehad. Heel erg stevig zijn ze ook niet. Doordat het dekseltje doorzichtig is heb je ook geen spiegeltje. 

 

Wat wel handig is is dat ze redelijk compact zijn en dus makkelijk om op te bergen of mee te nemen ergens naartoe. Ook krijg je bij elke palette een kleine sponsapplicator die voor geen meter werkt. Deze gaan rechtstreeks de prullenmand in!

 

01 Cappuccino Nudes

 

De eerste palette is er eentje met koele en warme tinten samen. Er zitten zowel matte kleuren als glanzende tinten in de palette alsook donkere tinten voor in de crease. Ook zit er mooie highlight kleuren tussen. Qua kleurkeuze is deze prima! Er zitten veel lichte tinten in de palette met verschillende finishes wat erg fijn is, dit zie je niet veel bij een palette.

 

 

 

 

Er zitten zowel een koele, glanzende highlighter kleur als een matte en een neutrale tint. Voor ieder wat wils. De matte kleur is helaas niet zo goed gepigmenteerd, maar dit komt deels doordat de kleur dicht bij mijn eigen huidskleur aanleunt. 

 

De donkerdere kleuren zijn al heel wat beter gepigmenteerd. Ideaal voor een smokey look! Jammer genoeg hebben een aantal kleuren enorme fallout wanneer ik ze swatch. Vooral de glanzende kleuren hebben hier het meeste last van. De oogschaduwkleuren zijn enorm zacht van textuur en mede daardoor kan de fallout ontstaan. Tik dus goed je kwast af vooraleer je ze op je ogen aanbrengt. 

 

 

 

 

Heel jammer van de fallout want voor deze prijs zou dit zeker niet mogen gebeuren. Erg mooie kleurenmix, maar erg goedkope verpakking. Het is zeker de prijs niet waard, maar je kan wel met de kleuren een mooie look maken. Er zijn genoeg goedkopere palettes op de markt die beter zijn dan deze!

 

03 Rose Nudes

 

In deze palette zitten er enkel maar koele roze tinten. In deze palette zitten er 3 matte tinten, de overige zijn allemaal glanzend. Wederom een mooie kleurenkeuze en variatie in de palette. Zowel lichte en donkerdere tinten om een mooie look mee te maken.

 

 

 

Ook bij deze palette net hetzelfde. Geweldig goed gepigmenteerde kleuren, maar opnieuw die fallout.

 

 

 

De palletjes zijn niet slecht maar ik heb er al betere gezien. Eerlijk gezegd twijfel ik om de andere palette te halen. De kleuren en palettes zijn geweldig mooi, maar de fallout is er teveel aan. Het is een kwestie van goed je kwast aftikken en blenden. Voor €20 per palette had ik wel een wat betere kwaliteit verwacht. De kleuren zijn té zacht qua textuur!

 

De palletjes zijn nu te koop bij de Drogist zoals Kruidvat en Trekpleister (Nederland).

Wat vinden jullie?

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Berichten: 5
 • #1

  Jamey Herben (vrijdag, 02 september 2016 08:12)

  Ik vind het echt prachtige palletten!

 • #2

  Mariska (vrijdag, 02 september 2016 12:24)

  Fallout is jammer maar kan je makkelijk voorkomen door je kwast even af te tikken :) als swatches veel fallout hebben blaas ik er vaak even overheen.

 • #3

  Saraya (vrijdag, 02 september 2016 19:34)

  Twee prachtige palette's, alleen jammer dat de textuur van de Oogschaduws poederachtig zijn :)

 • #4

  Kimberley Leys (maandag, 05 september 2016 18:35)

  @Jamey ja! de kleurtjes zijn erg mooi :) x

  @Mariska Ja idd! aftikken kan best, maar ik vindt het altijd zo een knoeiboel :) steeds op men wit tapijt :) x

  @Saraya ja idd! voor die prijs mocht de kwaliteit wel wat beter :) x

 • #5

  Sofie (dinsdag, 20 september 2016 19:47)

  Jammer dat ie zo duur is. Anders had ik hem wel eens willen proberen. Echt mijn kleuren!