Essence - Shape your face contouring palette - 010 Ready, set, peach!

Dit palletje ligt al een tijdje in de schappen van essence maar ik wil jullie deze toch niet onthouden! Het palletje heet Shape Your Face Contouring Palette met de naam 10 Ready, set, peach! Palletjes zoals deze zijn tegenwoordig erg populair en vliegen je om de oren. Bijna elk merk heeft er tegenwoordig wel eentje.

 

Ook essence heeft er eentje aan zijn assortiment toegevoegd. Er zitten 3 verschillende producten in dit palletje. Een bronzer, een highlighter en een blush. Handig, want zo kan je deze makkelijk meenemen onderweg en heb je alle gezichtsproducten in één klein doosje mee.

 

Het doosje zelf is erg basic en heeft een doorzichtig dekseltje zodat je de kleurtjes goed kan zien zitten. De producten zelf hebben elk een ander patroontje en die zie je door het dekseltje heen. Natuurlijk is dit patroontje na een aantal keren gebruikt te hebben ook weg. Verder is er niks speciaals te zien.

 

 

 

 

 

De bronzer in de palette is mat en goed gepigmenteerd. Wanneer ik de bronzer op mijn arm swatch ziet deze er best goed uit. Hij heeft een medium bruine tint en is ideaal voor meiden met een lichte huidskleur. Maar hij gaat wel wat naar de oranje kleur op wanneer ik hem op men gezicht aanbreng, wat ik wel wat minder fijn vind.

 

 

Ook de highlighter in de palette is mat, wat ik liever anders had gezien. Ik heb persoonlijk graag highlighters met een mooie glans. Zeker voor op je jukbeenderen en boven men lip. Wanneer ik de highlighter swatch zie je deze bijna ook niet terug zonder glans.

 

 

De blush bevat wel een gouden glans en heeft een mooie perzikkleur. Ik had de blush graag mat gezien. Mocht de glans van de blush naar de highlighter gegaan zijn, had dit een super palette geweest. Jammer! Wanneer je een combo van de blush en de highlighter uit dit palletje gebruikt ziet het er wel al een stuk beter uit. Aangezien je de producten over elkaar gebruik krijg je wel die mooie glans

 

 

De pigmentatie is redelijk goed maar jammer genoeg zijn de producten wat aan de poederige kant en kan je fallout hebben! Vooral bij de matte producten.

 

 

 

Ik vind het een leuk palletje om te proberen maar het heeft voor mij geen wauw-effect. Ik zou de highlighter meer gebruiken als gewoon gezichtspoeder om na je foundation lichtjes je gezicht mee af te poederen. De blush gebruik ik dan alleen, aangezien er een glans inzit doe ik er dan geen highlighter meer overheen.

 

De bronzer gebruik ik om mijn gezicht wat op te warmen van kleur, als contour kleur is deze voor mij niet wat aangezien ik een assige kleur nodig heb met mijn erg lichte huidskleur.

 

Dit palletje is te koop bij Kruidvat (België en Nederland) en Trekpleister (Nederland) en kost €3,99. Er is ook nog een andere variant te koop met een nog donkerdere bronzer en een felroze blush mocht dat meer je ding zijn.

 

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Berichten: 1
  • #1

    Saraya (vrijdag, 26 augustus 2016 09:48)

    Nee ik heb geen wauw gevoel, een matte highlighter vind ik niet zo mooi :)