City Color - Figtastic oogschaduw palette

Vandaag heb ik nog eens een kleurrijk oogschaduw palette om jullie te laten zien. Deze is van het merk City Color en heet de Figtastic oogschaduw palette. Waarom deze de naam Figtastic heeft kunnen jullie alvast wel raden! Juist, de verpakking heeft een vijgenkleurtje en de kleurtjes die erin zitten zijn daar een beetje op afgestemd. 

 

De verpakking zelf is niet zo heel bijzonder en ziet er ook goedkoop uit. Vooral aan de binnenkant valt dit beter op dan aan de buitenkant. Hopelijk zijn de kleurtjes uit deze palette veel beter dan de verpakking. Natuurlijk mag je een goedkoop niet vergelijken met duurdere producten die een mooiere uitstraling hebben, maar wanneer een product er wat 'goedkoper' uitziet grijp je er niet snel naar en zal de verkoop ook niet zo goed vlotten.

 

 

 

Wanneer ik de palette openmaak zie je dat er nog 2 dubbelzijdige sponsapplicators in de palette zitten. Deze applicators gebruik ik nooit en vind ze ook niet echt werken.

 

In totaal zitten er 14 verschillende oogschaduwkleuren in de palette. Volledig matte kleuren zitten er niet echt in de palette want de kleuren die mat lijken hebben toch glittertjes in zich als je goed kijkt.

 

 

De mix van kleuren in de palette is wel erg mooi. Er zitten zowel heel lichte kleuren als wat donkerdere kleuren en ook donkere kleuren om de look wat heviger te maken. Er mochten van mij wat donkerdere 'matte' kleuren in gezeten hebben aangezien ze bijna allemaal shimmer bevatten en er geen enkele matte blendkleur/overgangskleur in de palette zit. Wel zit er een mooie highlightkleur in de palette maar die is ook niet mat.

 

 

De pigmentatie van de kleuren is best oké! Voor een budgetpalette heeft deze voldoende pigment om een degelijke ooglook te creëren. Ook de lichte kleuren hebben een goed pigment maar vooral veel glans. De matte kleuren met lichte glitter zijn niet zo goed gepigmenteerd en vallen qua kleur meteen weg op de huid. Namen hebben de kleuren niet en kan ik dus ook niet aan jullie doorgeven.

 

De kleuren met shimmer zijn wel enorm goed gepigmenteerd zoals de gouden kleur en zijn prachtig op de ogen.

 

Rij 1

 


Rij 2

 

 

 

 

De pans zijn niet zo groot (0.98g ongeveer) maar zijn leuk om mee te werken. Zoek je dus een palletje om wat meer met kleur te experimenteren maar wil je er niet veel geld aan uitgeven dan is deze zeker even leuk om te proberen. Wil je een kwalitatief perfect palette aan een budgetprijs dan is deze het helaas niet echt.

 

De palette kost €5,99 en kocht ik bij Boozyshop.nl.

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Commentaar schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Jamey Herben (woensdag, 24 augustus 2016 08:17)

  Wat een mooi pallet!

 • #2

  Mariska (woensdag, 24 augustus 2016 09:26)

  Vind de kleurtjes die erin zitten wel mooi! Vind het palette op zich er wel mooi uit zien, al oogt het niet chique. Hier kan je nog wel wat leuks mee :)

 • #3

  Jessica J. (woensdag, 24 augustus 2016 09:49)

  Die gouden kleur is prachtig! ♥ Kan ik die niet apart kopen? :')