Tarte - Tartelette 2: in bloom palette

Deze palette van Tarte staat al op mijn verlanglijstje sinds deze uitgekomen is. Deze heet de Tarte - Tartelette in bloom palette. Dit is de tweede tartelette palette die ze hebben uitgebracht. De eerste tartelette palette bevat enkel en alleen matte kleurtjes. Deze nieuwe bevat matte kleuren maar ook metallic kleurtjes. Ik heb liever een palette met gemengde finishes zodat je deze overal kan meenemen en verschillende keuzes kan maken.

 

 

 

Tarte is een welbekend en populair make-up merk in beautyland. Ik had eerder al de Amazonian clay blushes in mijn bezit en die zijn ook erg fijn om te gebruiken. Net zoals de blushes is dit een Amazonian clay palette. 

 

Deze amazonian clay is een klei dat ervoor zorgt dat je huid gematteerd wordt en dat overtollige olie wordt geabsorbeerd. Het verzorgt en hydrateert de huid en het verbetert het uitzicht en de textuur van je huid! Dat beloofd veel goeds!

 

Waar ik enorm enthousiast over was toen ik deze binnenkreeg is de verpakking! Hoe mooi en kleurrijk ziet deze eruit! Het thema lente (in bloom) is erg mooi weergegeven.

Zo ziet de kartonnen verpakking eruit...

 

 

Wanneer ik de kartonnen verpakking openmaak zit er een foldertje bij. Hierop staan enkele ooglooks die je kan maken en waar je precies welke kleur moet aanbrengen.

 

 

Ook de palette zelf heeft net dezelfde mooie en kleurrijke verpakking. Deze heeft roze/paarse afbeeldingen van bloemblaadjes en de onderkant en zijkanten zijn glanzend goud! Dit is één van mijn mooiste palettes die ik heb! 

 

 

Wanneer je de palette openmaakt valt meteen de grote spiegel op! Heel erg handig voor deze palette onderweg mee te kunnen nemen. Ook de binnenzijde van deze palette heeft de prachtige gouden glans. Tarte heeft echt zijn best gedaan qua vormgeving van dit product.

 

 

Onderaan op de spiegel staat ook nog eens het merk en de productnaam weergegeven. Dit is geen sticker, maar is op de spiegel zelf geverfd. Erg mooi! Het zit hem in de details! Ook staan de namen van de kleuren telkens onder elke kleur weergegeven. Deze geef ik hieronder ook mee.

 

 

In totaal zitten er 12 verschillende oogschaduwkleuren in de palette waarvan er 3 kleuren een metallic finish hebben. De overige kleuren zijn allemaal mat zoals de eerste tartelette palette. Aangezien deze palette meer nude/aardetinten bevat is deze voor mij persoonlijk meer geschikt.

 

Rij 1 (v.l.n.r. Charmer/ Jetsetter/ Rocker/ Smokeshow)

Rij 2 (v.l.n.r. Flower child/ Smarty Pants/ Firecracker/ Activist)

Rij 3 (v.l.n.r. Funny Girl/ Sweetheart/ Rebel/ Leader) 

 

De kleurtjes in deze palette zijn goed gepigmenteerd, ook de matte kleuren hebben best veel pigmentatie voor matte kleuren te zijn. Jammer genoeg zijn deze erg zacht qua textuur, wat erg fijn is, maar daardoor hebben ze ook wat fallout wanneer ik ze swatch

 

Vooral de metallic kleurtjes zijn echt prachtig en goed gepigmenteerd. Ze brengen gemakkelijk aan en blenden goed in de huid. Zeker en vast mooie en goed werkende oogschaduwkleuren.

 

Nog een pluspunt! De producten van Tarte zijn niet getest op dieren en deze oogschaduwkleuren bevatten geen parabenen!

 

 

Ik heb alle kleuren even voor jullie per rij (v.l.n.r.) geswatched hieronder.

 

Charmer/ Jetsetter/ Rocker/ Smokeshow

 

Flower child/ Smarty Pants/ Firecracker/ Activist

 

Funny Girl/ Sweetheart/ Rebel/ Leader

 

De kleurtjes zijn erg goed met elkaar te combineren en je kan er ontelbaar veel mooie combinaties mee maken. Ik ben alvast erg tevreden over dit palette! Ik kocht mijn palette via de website usa-shop.nl. Wanneer je een mailtje stuurt naar de eigenaresse kan ze voor jou items bestellen vanuit het buitenland! Alles is te lezen op haar site! 

 

 

Je kan deze ook via de webshop van Tarte zelf bestellen. Daar kost deze €42

 

Wat vinden jullie?

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Berichten: 4
 • #1

  Jamey Herben (maandag, 25 juli 2016 11:14)

  Prachtig pallet!

 • #2

  Http://www.ikhouvanbeauty.nl (maandag, 25 juli 2016 19:47)

  Mooi hoor! Ik snap dat je deze hebt gekocht. Swatches zien er ook goed uit!

 • #3

  Jessica J. (dinsdag, 26 juli 2016 11:01)

  Die Magic Moonflower-look! ♥ Leuke, fleurige verpakking ook.

 • #4

  Kimberley Leys (dinsdag, 26 juli 2016 16:30)

  @Jamey Herben idd! :) x

  @Ikhouvanbeauty.nl Het is idd een mooie palette maar de oogschaduws zijn jammer genoeg redelijk poederig.

  @Jessica J. JA idd! Die verpakking is prachtig! :) x