Essence - LE Lights of Orient - Shoplog + Review

De nieuwste LE collectie van Essence ligt momenteel in de schappen. Ik was de laatste tijd niet zo enthousiast meer over de LE's van Catrice en Essence en kocht telkens maar 1 of 2 productjes die ik ook echt wou proberen maar toen ik deze "Lights of Orient" collectie zag was ik meteen verkocht en ik ben eerlijk, dit kwam op de eerste plaats door de verpakkingen want hoe mooi zijn deze producten!

 

Ik kocht redelijk wat producten uit de collectie en laat ze vandaag allemaal aan jullie zien.

 

 

 

Body Splash

 

Het eerste product wat ik kocht heeft mij aangenaam verrast. Meestal koop ik geen body splashes zoals deze omdat ze meestal erg naar kokos ruiken of naar een andere rare geur die niet bij mij past. Toch heb ik deze eens getest in de winkel en hij rook echt lekker! Ook de verpakking is heel leuk met het roze flesje. Wanneer je voor gebruik het flesje schudt, zie je ook gouden glittertjes in het flesje zweven die je ook een mooie glans moeten geven in de zon!

 

 

 

Deze body splash heeft een zomerse, bloemige geur en doet mij direct denken aan oosterse landen. Erg fijne geur voor deze zomer. De geur is redelijk sterk en blijft toch een aantal uren op je huid zitten en ruikt enorm lekker.

 

Deze heet 01 Genie in a bottle en kost €2,99 voor 100ml. Mooi prijsje!

 

Bronzers

 

De volgende 2 productjes die ik meenam zijn bronzers. Deze hebben de namen 01 Sunkissed beauty en 02 Oriental Beauty. Een lichte en wat donkerder bruine kleur.

 

 

De bronzers zelf zijn beide mat van textuur maar het middelste bolletje dat je ziet bevat shimmer. Dit glinsterend gouden poeder dient om in je bronzer te mengen en je zo een mooie bronzed glow te geven. Zo hoef je niet nog een highlighter er boven op te dragen. 

 

 

Langs de ene kant vind ik het wel een leuk idee, maar aan de andere kant had ik de lichtste bronzer liever totaal mat gezien aangezien dit een perfecte kleur is voor meiden met een lichte huidskleur.

 

 

Beide kleuren zijn niet overdreven gepigmenteerd en zijn perfect om je gezicht mee op te warmen en wat kleur toe te voegen wanneer je erg bleek bent. De bronzers hebben geen fallout en zijn erg fijn om mee te werken, aangezien ze mooi in de huid blenden.

 

 

Deze bronzers zijn zeker aanraders! Je scoort ze voor €3,99 per stuk.

 

 

Highlighter Stick

 

Next up is deze highlighter stick met de naam 01 Golden gate to orient. Deze stick heeft een romige textuur waardoor het erg makkelijk en fijn is om deze aan te brengen en in de huid in te blenden.

 

 

 

Door de makkelijke stick vorm kan je deze perfect gebruiken om de 'strobing' techniek toe te passen. Hij is enorm gepigmenteerd en tovert een prachtige glans op je gezicht! Deze is geweldig goed gepigmenteerd en glijdt niet van je gezicht af.

 

 

Als je van highlighters houdt is deze zeker een musthave! Ook al hou je niet zo van crème producten zoals ik, zal je je deze zeker niet beklagen!

 

 

Deze highlighter kost €3,99.

 

Oogschaduw palette

 

Dan hebben we (volgens mij althans) het mooiste stuk uit de collectie. Dat is dit oogschaduw palletje met prachtige zwart/gouden verpakking. Dit doet mij zo erg denken aan de oosterse cultuur. Prachtig gedaan dit! Zeker één van mijn favoriete collecties die ze tot nu toe hebben uitgebracht.

 

 

Het detail van de palette is erg mooi! Het palletje heet 01 We love arabian nights.

 

 

Het palletje heeft een handige spiegel en een dubbelzijdig kwastje zitten. Het kwastje zelf is niet echt mijn ding, maar handig als je ooit je kwasten mocht vergeten zijn.

 

 

Het palletje heeft verder nog 6 verschillende oogschaduwkleuren waarvan er 1 mat is (donderbruine kleur). Perfect! want deze kan je makkelijk gebruiken als crease kleur! Liever had ik ook nog een wat lichtere matte kleur gezien.

 

 

Met deze 6 warme kleuren kan je ofwel een nude look of een wat heftigere look creëren. Voor een klein palletje te zijn hebben ze de kleuren best wel goed gekozen.

 

Ik moet zegen dat ik wat schrik had voor de pigmentatie want over het algemeen zijn de palletjes van essence en catrice niet zo goed gepigmenteerd heb ik in het verleden al gemerkt. Maar ik moet zeggen dat essence mij deze keer aangenaam heeft verrast! De pigmentatie is heel goed voor dit palletje. Enkel de donkerste matte kleur is niet overdreven gepigmenteerd en mocht wat intenser geweest zijn, maar alsnog valt er goed mee te werken.

 

 

 

Ik vind het echt een geweldig palletje en raad deze zeker en vast aan! Als je deze ziet liggen, probeer deze zeker even uit! Je kan dit palletje scoren voor €4,59.

 

Lipsticks

 

Ook zaten deze 3 lipproductjes in de collectie. Deze heten de Matt lipsticks en komen in de kleuren 01 Belly Dancing Queen, 02 Princess Jasmines Choice en 03 The Sultan's daughter. Zoals de rest van de collectie zijn de verpakkingen zwart/goud. Een perfecte combo voor deze collectie.

 

 

De kleuren variëren van een trendy oxblood kleur naar een intens paarse en warme rozenkleur. Door de slanke vorm zijn deze makkelijk te gebruiken en de vorm van de lipstick is ook erg handig zodat je tot in de kleinste hoekjes goed kan werken.

 

Jammer genoeg zijn deze lipsticks door de matte textuur erg uitdrogend en daardoor smeren ze niet zo goed uit op je lippen waardoor je extra hard moet duwen om de lipkleur op je lippen te krijgen. Eenmaal aangebracht zien ze er wel goed uit en blijft de kleur goed zitten. Hij droogt je lippen wel uit, dus best gebruik je vooraleer je deze aanbrengt even een gewone lippenbalsem aan. Zo glijden ze gemakkelijker op je lippen en brengen ze makkelijker aan en drogen ze je lippen niet uit!

 

01 Belly Dancing Queen, 02 Princess Jasmines Choice en 03 The Sultan's daughter

 

01 Belly Dancing Queen

 

 

 

 

02 Princess Jasmines Choice

 

 

 

 

03 The Sultan's daughter

 

 

 

 

De lipkleuren zijn echt prachtig en desondanks ze wat moeilijker aanbrengen vind ik ze nog best goed werken. Je kan deze voor €2,59 per stuk kopen.

 

Nagellak

 

Als laatste kocht ik ook nog 2 nagellakjes. Ik mocht van mezelf geen nagellak meer kopen omdat ik er al veel te veel heb en de kleuren die ik koop lijken toch steeds op elkaar. Toch kon ik het niet laten om deze 2 prachtige kleuren aan te schaffen. 

 

Ik kocht de kleuren 01 Golden gate to Orient en 02 The Sultan's daughter.

 

 

01 Golden gate to orient

 

 

 

De kleur is echt prachtig, maar wanneer je deze aanbrengt zie je de stroken waar je bent langsgegaan met de kwast. Ook na een aantal keer proberen en mooie rechte lijnen te trekken had ik nog steeds hetzelfde resultaat. Beetje jammer want het is zo een mooie kleur. Dit is trouwens een metallic kleur en daarom is het resultaat niet echt hoe het zijn moet.

 

Misschien handig om als kleur voor een accentnagel te gebruiken.

 

 

 

02 The Sultan's Daughter

 

De tweede kleur is veel beter van textuur en is echt een prachtige kleur! Zeker mijn favoriet en ik heb deze nog steeds op mijn nagels zitten na 2 dagen!

 

 

 

Deze kleur is zeker een aanrader. Na één laag waren mijn nagels al goed dekkend maar let op want de lakjes hebben een redelijk lopende textuur. Breng dus niet teveel ineens aan want anders gaat de lak in de randen van je nagels zitten.

 

 

 

 

Voor een nude kleur is dit echt een goed dekkend lakje! Er zijn nog 2 andere kleurtjes beschikbaar, een donker roze en een paarse metallic kleur. De lakjes kosten €1,99 en zijn het meer dan waard! Vooral de 2de kleur!

 

Dit was alles wat ik heb gekocht. Op de site van Essence zie ik dat er normaal gezien ook een blush in deze collectie moest zitten, maar die heb ik er niet tussen zien staan. Nochtans waren de kleuren er allemaal en ontbrak er niks wat uitverkocht was. Hebben jullie deze blush al gespot?

 

Wanneer ik deze nog vind schaf ik hem zeker ook nog aan! Ik ben alvast erg enthousiast over deze collectie en ben blij met alle spulletjes die ik kocht!

 

Wat vinden jullie van deze collectie en wat staat er op jullie verlanglijstje?

 

xx Kimberley 

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Berichten: 4
 • #1

  Jessica J. (donderdag, 30 juni 2016 12:54)

  Metallic gouden nagellak kan erg mooi zijn, maar deze streept inderdaad wel erg hard! :-/ En wat je zegt over die accentnagel: in combinatie met zwarte nagellak is een gouden accentje prachtig! ♥

 • #2

  Jamey Herben (donderdag, 30 juni 2016 13:12)

  Wat een mooi pallet!

 • #3

  Sara | MevrouwMiauw (donderdag, 30 juni 2016 16:46)

  Ik vind het echt een prachtige LE. De bronzers zijn beide inderdaad niet heel erg gepigmenteerd en daardoor super gebruiksvriendelijk. Misschien dat ik het oogschaduwpalette nog aan ga schaffen, maar ik probeer de laatste tijd een beetje te minderen wat betreft cosmetica kopen. Ik verdrink er bijna in!

 • #4

  Kimberley Leys (vrijdag, 01 juli 2016 13:55)

  @Jessica J. Bedankt voor de tip! Probeer ik even! :) x

  @ Jamey vindt die ook het mooiste :) x

  @Sara Ik zou ook moeten minderen hoor! Maar het is moeilijk met altijd die nieuwe en leuke producten die uitkomen! :) x