Tarte x Graveyardgirl - Swamp Queen oogschaduw palette

Als ik één Amerikaanse You Tuber moet kiezen waar ik het liefste naar kijk en enorm mee kan lachen dan is het Graveyardgirl wel. Als je haar niet kent (wat ik betwijfel want ze heeft bijna 8 miljoen volgers) dan moet je zeker even haar pagina bezoeken. Ik volg haar al een paar jaar en ze blijft één van mijn favoriete You Tubers die ondanks haar succes nog steeds haarzelf is gebleven. 

 

Nu heeft ook zij, naast vele andere You Tubers, haar eigen palette uitgebracht samen met make-up merk Tarte. Ik heb deze kunnen bemachtigen via de Tarte webshop wanneer deze net uitkwam en deze was, zoals verwacht, op korte tijd uitverkocht. Mochten jullie meer willen weten wanneer de volgende palettes uitkomen kijk je best even op haar You Tube kanaal, daarop geeft ze jullie alle updates! 

 

Ik kreeg de palette gisteren in de mail en laat hem vandaag aan jullie zien! 

 

 

 

Wanneer ik de palette voor het eerst te zien kreeg dacht ik meteen van 'dit is zo bunny (haar naam)'. Voor wie haar net kent, ze noemt haar volgers één grote swamp family en is verzot op alligators. Daarom heet haar palette Swamp Queen (want ze staat aan het 'hoofd' van de Swamp family en natuurlijk staat er ook een alligator op de palette afgebeeld mét vleugels! Want in haar filmpje zegt ze altijd 'give an alligator it's wings'. Je moet ook echt haar filmpjes volgen om te weten waarover dit gaat.

 

 

De palette heeft een western vibe qua uitstraling zoals lettertype en afbeeldingen. Dit komt omdat ze verzot is op alles wat met het oude westen te zien heeft. Daarvan komt haar inspiratie.

 

De verpakking is vervaardigd uit karton aan de buitenkant, maar aan de binnenkant is het gemaakt uit harde plastic wat je hier wat verderop kan zien. Wanneer je over de kartonnen verpakking wrijft voel je een reliëf zitten wat het hout moet nabootsen. Heel leuk en echt een palette wat bij haar past. Je ziet dat ze veel tijd en werk heeft ingestopt en dat is te zien ook!

 

 

Zo zie je beter hoe de palette in elkaar zit. De harde plastic in het midden heeft een glanzende, gouden kleur. Erg mooi.

 

 

Wanneer we de palette openmaken zien we het volgende... Aan de linkerkant zitten er een bronzer, blush en highlighter. Aan de rechterzijde vindt je 9 verschillende oogschaduwkleuren die heel erg draagbaar zijn, wat mij heel erg verwonderd aangezien ze zelf veel felle kleuren draagt. In een video legt ze uit dat ze dit heeft gedaan zodat iedereen de kleuren zou kunnen dragen, daarom dat er geen felle groene, ... kleuren in de palette zitten.

 

 

 

Ook komt de palette met een grote spiegel waarop de quote "Believe in yourself, love yourself, embrace your individuality" staat. Erg leuk! Ook komt de palette met een oogschaduwkwast met een houten handvat, om bij het thema te blijven. De palette heeft ook die heerlijke vanille geur zoals we van de tarte palettes gewend zijn. Net dezelfde geur als de MAC lipsticks. Heerlijk!

 

 

 

 

De bronzer heet Sweet tea en heeft een matte basis maar heeft jammer genoeg gouden glittertjes in de kleur zitten. Een bronzer heb ik liever zonder glitters en dergelijke. Hij is ook erg oranje van tint, dus een kleur om te contouren is dit niet echt. Het is meer een kleur om het gezicht op te warmen. Deze kleur heeft enorm veel fallout en brokkelt meteen wanneer je nog maar met je kwast of je vinger de kleur aanraakt.

 

De blush heet Does this thing really work? en is een prachtige donker roze kleur met wederom die gouden glitters. De blush en bronzer zouden zoveel mooier geweest zijn zonder al die glitters. Bij de blush kan ik het nog hebben, maar bij de bronzer past dit echt niet.

 

Als laatste hebben we links onderaan nog een highlighter. Deze heet Gator Wings en heeft een champagne kleurige tint ook met die zelfde gouden glitters. Bunny is zeker en vast fan van glitters heb ik de indruk. De highlighter heeft een mooie metallic glans en heeft ook nog eens die gouden glitters erover heen die ik persoonlijk too much vind. Deze highlighter is ook wat grover van textuur dan de andere kleuren door de dikkere glitters die in het product verwerkt zitten.

 

Sweet Tea/ Does this thing really work?/ Gator Wings

 

Dan nu de oogschaduwkleuren... Er zitten in totaal 3 matte kleuren in de palette. Dan hebben we nog 4 metallic finishes en 2 kleuren met een shimmer erin. De matte kleuren hebben heel wat fallout. Wanneer ik ze probeer op te nemen met een kwast brokkelen ze gewoon verder en zitten je kleren en meubels meteen onder. Dit heb ik ook met de bronzer. Heel jammer!

 

De kleurtjes met een metallic finish zoals sassy bun zijn geweldig goed gepigmenteerd en hebben geen fallout! Het is ook meteen mijn favoriete kleur in dit palette.

 

#SFS/ Natural peaches/ Dogman

 

Big Baby/ Sassy bun/ Sippy sippy

 

Haunting/ uncommon/ mancat

 

Dit krijg je van resultaat waneer ik lichtjes het product probeerde op te nemen met de kwast...

 

 

Hoewel ik het een prachtige palette vind qua vormgeving en kleuren die ze heeft gekozen, kon de kwaliteit van de oogschaduwkleuren toch beter... vooral voor een merk zoals Tarte. Ook had ik liever de bronzer, blush en highlight zonder die vervelende gouden glittertjes gezien. Deze zouden zoveel mooier zijn zonder...

 

Voor de rest is dit een prima palette die zeker in men collectie blijft, al was het maar als fan zijnde! Ik betaalde €69,20 met verzendkosten bij en heb geen douanekosten moeten betalen!

 

Wat vinden jullie van deze palette?

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Commentaar schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Astrid (woensdag, 22 juni 2016 13:13)

  Wat jammer dat de kwaliteit tegenvalt, zeker met een prijskaartje als deze! Ik kende deze youtuber nog niet trouwens, ben wel even gaan kijken :)

 • #2

  Kimberley Leys (woensdag, 22 juni 2016 15:34)

  @Astrid Ja idd! Veel geld voor de kwaliteit, ken betere palettes voor minder zoals die van Urban Decay! Echt een leuke you tuber niet? :) x

 • #3

  Anouk (donderdag, 23 juni 2016 19:15)

  Mooie kleurtjes, maar wat jammer van de kwaliteit. Had dit eigenlijk ook niet verwacht van Tarte!