Essence - Bloggers' Beauty Secret Palettes - Serena & Diana

Jullie zullen het alvast wel al hebben gehoord dat het make-up merk Essence een samenwerking is aangegaan met 4 verschillende bloggers. Elke blogger heeft de unieke kans gekregen om haar eigen palette + één nagellakje te ontwikkelen samen met Essence. De nagellakjes heb ik niet gekocht aangezien ik er al veel te veel in mijn lades heb liggen.

 

Sommige van jullie zullen deze bloggers wel kennen en andere weer niet net zoals ikzelf. Ik kende alleen Serena omdat ik haar ook effectief volg! Deze collectie van 4 verschillende palettes heet de Bloggers' Beauty Secrets, want wie wil nu niet alle beauty geheimen van deze bloggers te weten komen! 

 

De bloggers zijn Serena van Beautylab (Nederlandse blogster), Palmira van BeautyPalmira (Berlijnse blogster) , Mary van Strikeapose (britse blogster) en Diana van Dfashion (Duitse blogster). 

 

Laten we meteen eens een kijkje nemen bij de verschillende palettes. Laten we beginnen met die van Serena en Diana. In een andere blogpost laat ik jullie de palettes van Mary en Palmira zien, anders wordt deze blogpost te lang.

 

 

 

 

Serena's Palette - The Glow must go on bronzing & highlighting palette

 

De verpakking van Serena's palette is geïnspireerd op Marokko. De mooie grafische print doet je meteen wegdromen naar deze mooie plek. Ook de kleurtjes zijn niet te fel en passen mooi bij elkaar. De palletjes zijn gemaakt uit karton en zijn daardoor erg lichtgewicht en makkelijk om mee te nemen. Let wel op dat je deze niet laat vallen want zo stevig zijn deze ook weer niet.

 

 

Aan de binnenzijde vindt je een mooi spiegeltje met diezelfde grafische vormgeving die doet denken aan Marrakech, Marokko. Onderaan aan het spiegeltje staat de naam de sitenaam van Serena.

 

 

Dan gaan we naar de productjes. Serena heeft gekozen om een shimmery bronzer, een highlighter en 2 matte oogschaduwkleuren in de palette te steken. Ze heeft gekozen voor matte oogschaduwkleuren omdat dit een mooie afwisseling is met de shimmery bronzer.

 

Natuurlijk kan je altijd nog de bronzer kleurtjes ook als oogschaduw gebruiken. Wat je zelf wil natuurlijk. Ook zit er nog een klein kwastje bij met het handvatje in een baby blauwe kleur. Zulke kwastjes gebruik ik nooit maar toch handig mocht je je eigen kwasten per ongeluk eens vergeten.

 

 

De warme, donkerbruine oogschaduwkleur heeft de naam Sandalwood. Deze kleur kan je zowel licht aanbrengen voor een natuurlijke lichte oogschaduwkleur, maar je kan deze ook gebruiken om een zwoele smokey eye mee te creëren en deze wat heviger aan te zetten in de crease/outer v.

 

Gebruik je deze kleur liever op een andere manier? Dat kan! Want deze kleur is mat waardoor je deze zowel als bronzer kan gebruiken, maar ook om te contouren. Ook kan je deze oogschaduw met een vochtig kwastje aanbrengen als eyeliner. Er zijn zoveel manieren waarop je deze kleur kan gebruiken! Deze kleur is alvast goed gepigmenteerd, zeker voor een matte oogschaduwkleur. Er is ook helemaal geen fallout te bespeuren dus prima!

 

Honey glow highlighter/ Cinnamon oogschaduw/ Sandalwood oogschaduw

 

De 2de oogschaduwkleur heeft een lichtere, warmere terracotta/peach kleur en is bedoeld als overgangskleur te gebruiken in de crease. Deze heeft de naam Cinnamon. Deze is niet zo gepigmenteerd als Sandalwood maar dit was ook de bedoeling zodat de look niet al te heftig wordt en de oogschaduw natuurlijker kan worden gedragen.

 

Ook zit er een highlighter in de palette. Deze heeft de naam Honey glow en ziet er op het eerste zicht zilverwit uit maar eenmaal op de huid is het een geel/gouden shimmery highlighter die je jukbeenderen die mooie warme, gouden gloed geeft.

 

Het product is geweldig goed gepigmenteerd en heeft een sterke metallic finish. Als je hier niet van houdt qua highlight kan je deze nog altijd gebruiken als oogschaduwkleur.

 

Honey glow highlighter/ Cinnamon oogschaduw/ Sandalwood oogschaduw

 

Als laatste zit er ook nog een shimmery bronzer in de palette die simpelweg de naam glowing bronzer heeft in de palette. Het doel was om een shimmery bronzer te creëren en deze ook te laten dienen als shimmery oogschaduwkleuren. Een perfect product voor meerdere doeleinden dus!

 

De pigmentatie van de kleuren zijn geweldig en zijn super intens. Ook deze hebben geen enkele fallout en kunnen afzonderlijk of samen gebruikt worden, als oogschaduwkleur of bronzer.

 

Deze bronzer zorgt voor een prachtige metallic glow op je wangen en laat je huid stralen. Wanneer je deze bronzer aanbrengt heb je niet perse nog een blush of highlight nodig, want deze is prachtig op de huid. Deze is echt een must-have en mogen ze van mijn part in het vaste assortiment stoppen!

 

Hieronder de 3 kleurtjes apart geswatched zodat je de verschillende tinten goed kan zien...

 

Glowing bronzer

 

 

En zo ziet de kleur eruit wanneer je deze samen mengt...

 

 

Deze palette is echt een must-have en ideaal voor deze zomer. Je kan deze meenemen onderweg voor een festival of op reis. Wanneer het warm is gebruiken de meeste meiden niet veel make-up omdat het anders van je gezicht afsmelt en met deze palette heb je net genoeg producten om je toch wat glow te geven. Hierin zit echter alles wat je nodig hebt deze zomer!

 

 

Diana's Palette - Touch up to go! One-for all palette

 

De tweede palette heeft een mooie chevron patroon en heeft een mix van roze en wit kleuren. Het palette ziet er erg vrolijk en speels uit en met deze kleurtjes doet deze mij direct denken aan de lente/zomer.

 

 

Ook dit palletje heeft een spiegeltje aan de binnenkant van de palette en ook de naam en site naam van Diana.

 

 

Deze palette is echt een all-round palette en perfect voor meiden die graag hun make-up samen in één palette kunnen meenemen. In totaal zitten er 2 blushes, 3 oogschaduwkleuren en een verzorgende balsem in deze palette. Genoeg ingrediënten dus om een frisse look on the go te creëren. Ook zit er nog een dubbelzijdig kwastje in de palette voor wanneer je je kwasten bent vergeten!

 

De productjes zijn allemaal multifunctioneel. Zo kan je met de balsem en de blush samen mengen en je eigen lipgloss maken! 

 

 

De blush in deze palette heet de Peach & party blush en is onderverdeeld in 2 kleuren. Apart hebben ze geen naam maar er zitten een peachy blush en een wat fellere kleur roze in de palette. Je kan dus kiezen voor een subtiele look of net een wat fellere. Beide blushes hebben een matte finish en geven een wat lichte fallout wanneer je deze swatched. Maar voor matte blushes zijn deze best goed gepigmenteerd. 

 

 

De 3 oogschaduwkleuren in de palette hebben een mooie kleurencombo en passen mooi bij elkaar. Als je wat meer kleurtjes wil gebruiken kan je zeker nog de blush kleuren ook als oogschaduw gebruiken natuurlijk!

 

De roze/paarse kleur heet On the mauve en is een matte kleur. Jammer genoeg is deze niet zo erg gepigmenteerd en heeft de kleur ook lichte fallout net zoals de blushes. De andere kleurtjes zijn metallic van finish en heten Shine on (champagnekleur) die je als highlighter ook kan gebruiken en Coffee to go (donkerbruin). Deze zijn beter gepigmenteerd en hebben een mooie glans! 

 

Ook zit er nog een One for all balm in de palette. Deze kan je dus gebruiken als balsem alleen of mengen met een kleur om een ander product te creëren. De balsem mengen met de donkere kleur ==> wenkbrauwpoeder/eyeliner, de balsem mengen met blushkleur ==> lippenbalsem, enz...

 

 

 

 

Ik vind het een leuk uitziend palletje maar ik zou het niet echt opnieuw kopen. De blushes zijn leuk, maar heb ik al veel dupes van. De balsem zou ik toch nooit mengen met een ander kleur aangezien het een heel gedoe is en het wordt snel vies. De oogschaduwkleurtjes zijn wel mooi maar ik heb betere kwaliteit oogschaduw in mijn collectie met meer keuze.

 

Van dit palletje loop ik niet zo warm! Die van Serena is wel een topper! In een volgende blogpost toon ik jullie de 2 andere palletjes. Deze palletjes kosten €4,99 per stuk en zijn nu te koop bij Kruidvat (België en Nederland) en Trekpleister (Nederland).

 

Wat vinden jullie?

 

 

 

xx Kimberley

 

 

 

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Commentaar schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Hilde (vrijdag, 17 juni 2016 13:34)

  Ik heb er ook wat van gekocht! Hele fijne palettes zijn het idd.

 • #2

  Kimberley Leys (vrijdag, 17 juni 2016 13:37)

  idd! De andere 2 palettes laat ik nog zien in een andere blogpost! :) x

 • #3

  Astrid (vrijdag, 17 juni 2016 14:08)

  Die van Serena vind ik ook heel mooi eruit zien, helaas was hij hier al uitverkocht. Het andere palette heb ik zelf ook. Ben wel tevreden over de kleurtjes, maar het poederige vind ik ook minder fijn.