5 nieuwe foundations + Review

Ik heb de afgelopen tijd een aantal foundations gekocht (5 om precies te zijn) en vond het wel leuk om ze allemaal samen in één artikel aan jullie te tonen. Ik heb ze ondertussen allemaal al eens uitgeprobeerd en laat jullie ook meteen weten wat ik er van vindt! Veel leesplezier!

 

Urban Decay - Naked Skin One & Done Hybrid Complexion Perfector

 

Het eerste product dat ik jullie laat zien is meteen ook de duurste die ik heb aangeschaft. Deze Urban Decay - Naked Skin One & Done Hybrid complexion Perfector is nog maar net op de markt gekomen en is nu al een ware hype. 

 

De ombre verpakking ziet er alvast erg leuk en luxueus uit met die shiny verpakking! 

 

 

 

 

Ik koos voor de kleur light in de hoop dat deze goed zou zijn. Meestal zijn de lichtste kleuren nog te donker voor mij!

 

 

De tube zelf ziet er ook prachtig uit! Handig is de pompflacon, zo blijft het product hygiënisch en is handig om mee te nemen.

 

 

 

Op de dop staat de afkorting van de merknaam. Over de afwerking en vormgeving is alvast goed nagedacht zoals we gewend zijn van een merk als Urban Decay.

 

Echt een foundation kan je dit product niet noemen. Dit product zorgt er namelijk voor dat je geen foundation meer nodig hebt. In dit product zit er huidverzorging gemengd met een kleurtje om je gezicht egaler te maken en je onzuiverheden zoals roodheid in het gezicht weg te werken. Net hetzelfde als een bb cream, maar Urban Decay noemt het een 'Hybrid complexion perfector'.

 

Natuurlijk heeft dit product geen superdekkende werking en is hij erg licht op de huid. Hou je liever van een wat stevigere dekking, dan gebruik je deze beter niet.

 

 

Ik moet zeggen dat ik enorm schrok wanneer ik dit product voor het eerst op mijn arm swatchte want de kleur light is enorm geel. Eerst dacht ik dat ik de verkeerde gekocht had maar het is echt zo donker!

 

 

Op het eerste zicht leek het alsof deze kleur totaal niet ging lukken aangezien ik een erg lichte huidskleur heb, maar eenmaal op mijn gezicht aangebracht en geblend, valt het eigenlijk nog best mee.

 

Hij is nog steeds wat te donker voor mij, maar het is niet zo dat het erg opvalt als ik hem draag, dit komt omdat hij maar een heel lichte dekking heeft en daardoor is hij net perfect voor deze zomer! Let dus op wanneer je een kleur uitkiest, je probeert hem best even uit in de winkel!

 

Het product voelt heel fijn aan op de huid en blend makkelijk in de huid. Voor meiden die veel acné of littekens willen bedekken, kan je best toch een ander product gebruiken aangezien deze niet zo heel veel dekt.

 

Wat een pluspunt is, is dat dit product ook SPF 20 bevat! Goed voor je huid! Er zitten geen parabenen in en na 8 weken gebruik zou het ook je poriën kleiner doen lijken volgend Urban Decay! Er zitten ook veel verzorgende ingrediënten in dit product zoals vitamines en moisturizers, aan verzorging zal het dus niet ontbreken.

 

Geen makeup

 

Met foundation

 

Zoals je kan zien op de foto's is de roodheid in mijn gezicht wat minder en is mijn huid wat egaler geworden.

 

Heb je dus geen zin om dikke lagen foundation te dragen deze zomer maar toch je huid wat egaler wilt hebben, dan is deze perfect! Anders zou ik deze niet snel kopen. Ik gebruik hem op, maar ik zou hem niet meer opnieuw kopen, voor de prijs heb je veel betere bb creams die ook licht zijn en beter dekken!

 

Voor deze flacon van 40 ml betaal je €33,30! Een wat duurder product die ik persoonlijk niet echt de prijs waard vindt. Je kan ze vinden bij Ici Paris XL winkels die een UD counter hebben of online via hun webshop! Deze is verkrijgbaar in 6 verschillende tinten!

 

BE creative - Feather Finish Matte Foundation

 

Het tweede product is er eentje van het merk BE creative, het thuismerk van de Ici Paris XL. Deze foundation heet de BE creative - Feather finish matte foundation en zoals je al kan zien in de naam, is dit een foundation met een matte finish. Achteraf bekeken is dit niet zo slim geweest van mij om deze te kopen aangezien ik een erg droge huid heb. Deze is meer geschikt voor meiden met een vette huid!

 

Het product komt in deze zwarte, kartonnen verpakking met een witte merknaam, maar als ik op de site van Ici paris kijk, lijkt het net of het product nu in een nieuwe verpakking zit (hier).

 

 

Voor meiden met een erg lichte huidskleur heb ik goed nieuws, want er zijn enorm veel verschillende kleuren in deze foundation. Geloof het of niet, maar ik heb de lichtste kleur (000) moeten gebruiken en die is zelf nog ietsje te donker voor mij, deze meng ik dan met een witte basis (Le blanc van chanel of met een dagcrème), dan matcht deze mooi (en ja, zo een bleekscheet ben ik! :p).

 

Op de bovenzijde van de kartonnen verpakking vindt je de kleur terug op dit klein stickertje die overigens ook het doosje sealed.

 

 

Wanneer ik het flesje uit de kartonnen verpakking haal, ziet deze er zo uit... Een glazen flesje met een zwarte dop. Zoals je kan zien is de kleur nog vrij donker voor de lichtste kleur te zijn.

 

 

Wanneer je de dop eraf haalt, komt deze handige pomp tevoorschijn. Altijd fijn en hygiënisch werken en handig om mee te nemen zodat er niks kan lekken in je tas.

 

 

Deze foundation is wat dikker dan die van Urban Decay hierboven en geeft al wat meer dekking ook, maar hij voelt nog steeds licht aan op de huid (daarvan de naam feather finish). Ook deze foundation is heel erg fijn voor de zomer en je hebt meteen al wat meer dekking en hij bedekt roodheden, enz... heel goed.

 

Wanneer je een beetje op je hand aanbrengt ziet deze er al wat vaster uit van textuur maar wanneer je hem begint open te smeren wordt deze lichter van textuur en zelf een beetje waterig. Ik vindt het echt een erg fijn product. Hij geeft een goede dekking terwijl hij erg licht is. Ook geeft hij die mooie matte finish zonder je huid uit te drogen.

 

Ik heb wel last van een erg droge huid met eczeem en alsnog geeft deze foundation niet echt een probleem. Droge velletjes van de eczeem worden niet geaccentueerd.

 

 

 

Ook de kleurenvariatie van dit product is fijn. Ze hebben tien verschillende tinten om uit te kiezen!

 

zonder makeup

 

met foundation

 

met foundation

 

Dit is echt een topproduct die ik zeker en vast opnieuw zou kopen! Let wel een beetje op de kleuren en probeer deze zeker even in de winkel uit. Hou je niet van matte foundations? Dan skip je deze beter!

 

Deze zijn te koop bij Ici Paris XL zowel online als in de winkel voor €15,95 per flesje (30ml) ! Zeker een goede prijs voor dit product! Deze bevat ook SPF 15!

 

Miss Sporty - Instaglow Foundation

 

Op naar de volgende foundation! Deze is er eentje van Miss Sporty. Jammer genoeg is dit merk bij ons in België niet verkrijgbaar en kan je dit merk enkel in Nederland bij de Etos krijgen. Aangezien ik toch veel in Nederland vertoef tijdens de vakanties, neem ik toch af en toe daar eens een kijkje.

 

Ik zag deze Miss Sporty - Instaglow foundation in de schappen liggen en vond deze er wel leuk uitzien! Vooral de verpakking trok mijn aandacht. Lekker kleurrijk en zomers.

 

 

Miss Sporty heeft zich laten inspireren door instagram en de #nofilter hashtags. Zo willen ze met deze foundation erop inspelen. Wanneer je deze foundation draagt zou je geen filter meer nodig hebben voor je selfies op instagram. Naast deze foundation is er ook een primer, 2 bronzes en 5 blushes te koop van deze zelfde lijn, maar deze heb ik niet gekocht.

 

Ik koos voor de lichtste kleur (001 Ivory) die ze hadden. In totaal zijn er 4 verschillende tinten verkrijgbaar. Ik heb altijd de lichtste kleur bij foundations en dikwijls zijn deze dan nog te donker.

 

 

De tube komt met een gewone verpakking, maar de opening waar het product uitkomt mocht wel wat kleiner geweest zijn. Als je te hard knijpt komt er ineens teveel product in één keer uit.

 

 

De kleur 001 is perfect voor mijn lichte huid! Wanneer ik hem aanbreng op de achterzijde van mijn hand merk ik meteen dat deze foundation erg vloeibaar is, let dus op dat je niet knoeit! Hij brengt makkelijk aan op de huid en laat zich ook makkelijk in de huid inwerken maar als je last hebt van droge plekjes zoals ik (eczeem) durft deze de droge plekjes wel benadrukken en zit hij op die plaatsen ook niet echt zo mooi dan hij zou moeten.

 

Voor de rest bedekt hij wel de roodheden in mijn gezicht en geeft hij een lichte dekking. Ideaal dus voor in de zomer. De finish van deze foundation zit tussen een matte en glanzende finish. Daardoor geeft het die mooie glow op je gezicht. Het voelt ook alsof je geen foundation aan hebt, erg fijn!

 

 

 

zonder makeup

 

met foundation

 

Zoek je dus een foundation met een niet al te matte finish en heb je niet al te veel droge plekjes? Dan is deze ideaal voor jou deze zomer!

 

Deze is te koop bij Etos (Nederland) voor €4,99 (30ml). De primer kost €3,99.

 

PS... - Liquid Foundation

 

Ook heb ik een foundation van de Primark gekocht om te testen. Deze heet de PS... Liquid Foundation. PS... is het huismerk van de Primark en binnenkort komen deze ook met een Pro lijn op de markt.

 

De verpakking is simpel en wederom een gewone tube in een beige kleurtje met het logo in glanzende gouden letters erop. De dop heeft een zwarte dop. Erg stevig is de verpakking niet en ik heb zo de indruk dat deze snel stukgaat in je tas wanneer je deze ergens meeneemt. Qua verpakking is het niet echt top.

 

 

Bovenaan kleeft er een stickertje met de kleur en de prijs. Ik koos zoals altijd voor de kleur light.

 

 

Ook deze heeft een gewone verpakking en het fijne eraan is dat deze wel een kleine opening heeft zodat het product er niet ineens allemaal uitloopt. 

 

 

Voor de lichtste kleur ziet deze er op mijn hand weer erg donker uit.

 

 

Wanneer ik hem dan wat meer uitsmeer, merk ik dat de kleur alsmaar lichter wordt. De foundation voelt wat dikker aan als een bb cream en heeft ook een betere dekking. Hij blend makkelijk in de huid en ruikt ook nog eens goed.

 

 

 

Jammer genoeg is deze niet echt geschikt voor mijn droge huid. Hier zie je een foto zonder makeup...

 

zonder makeup

 

En wanneer ik de foundation heb aangebracht zie je dat de foundation mijn droge plekjes accentueert. Het gaat er ook raar en schilferig uitzien en het ziet er echt niet mooi uit. Heb je een mooie egale huid dan zal deze beter werken. Ook de kleur is te donker voor mijn huid.

 

De foundation heeft een semi-matte finish en heeft een olie-vrije formule die verrijkt is met vitamine E. Er staat op de verpakking dat deze geschikt is voor alle huidtypes, maar voor mijn droge huid doet het niet echt wat hij moet doen.

 

met foundation

 

Deze foundation van de Primark zou ik persoonlijk niet opnieuw meer kopen, enkel en alleen omdat het mijn kleur niet is en dat het mijn droge plekjes benadrukt.

 

Deze kan je bij de Primark filialen vinden voor maar €3.

 

Essence - Pure Nude foundation

 

Om bij de budgetproducten te blijven heb ik er ook eentje van Essence in deze lijst. Deze heet de Essence - Pure nude foundation. Deze foundation sprak me aan omdat er op de bovenzijde van de dop "No make-up feel" staat. Een foundation die er dus voor moet zorgen dat het net lijkt of je niks op je gezicht hebt. 

 

De verpakking zelf heeft niet veel speciaals. De fles heeft een beige kleur met zwarte accenten. Het flesje is wel erg stevig, wat een pluspunt is als je deze onderweg wil meenemen. 

 

 

Ook deze foundation heeft een handig pompje. Lekker makkelijk en hygiënisch!

 

 

Let op bij het doseren want deze foundation is erg licht en vloeibaar qua textuur. Let wel op als je gevoelig bent aan siliconen want deze foundation heeft het ingrediënt cyclopentasiloxane (soort silicone) en kan dus reacties geven op je huid. 

 

Zoals je kan zien op onderstaande foto is de foundation erg waterig.

 

 

Maar wanneer ik hem uitsmeer merk ik wel dat deze foundation heel goed dekt en dat hij een mooi egaal effect geeft. Ik kocht wederom de lichtste kleur (10 pure beige) en jammer genoeg is deze nog té oranje om een lichte kleur te zijn. Let daar dus mee op als je een kleur kiest.

 

De dekking van deze foundation is erg goed en het effect is ook mooi, maar hij is nog wat te oranje van kleur. Ik meng deze volgende keer met een witte basis zodat hij nog lichter wordt van kleur.

 

 

Dit is echt een fijn product qua formule, maar de kleuren zijn te donker. Jammer voor de lichte huidjes want deze blijft perfect de ganse dag zitten en accentueert mijn droge plekjes niet!

 

geen make-up

 

met foundation

 

met foundation

 

Deze foundation heeft de prijs van €3,89 en is te koop bij Kruidvat (België en Nederland) en Trekpleister (Nederland). Deze is zeker betaalbaar en een aanrader!

 

 

Zo! Dit waren de productjes! Hebben jullie hiervan al enkele geprobeerd? Welke is jouw favoriet? 

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Commentaar schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Jamey Herben (donderdag, 09 juni 2016 14:18)

  wauwie wat een fijne review!

 • #2

  Kimberley Leys (donderdag, 09 juni 2016 14:20)

  @ Jamey Dank je wel! Lief van je! Blij dat je er iets aan hebt! :) x

 • #3

  Astrid (donderdag, 09 juni 2016 20:35)

  Wauw, wat een uitgebreide review! Je kunt voorlopig even vooruit wat foundation betreft :)

 • #4

  Kimberley Leys (donderdag, 09 juni 2016 20:40)

  @Astrid ja idd! Dat zeker :) x

 • #5

  Saraya (donderdag, 09 juni 2016 21:24)

  Wauw wat een uitgebreide review, mijn voorkeur gaat naar die van Miss Sporty :)
  X