Battle of the Fixing Sprays! Budget vs High End (6 producten)

Er is de laatste tijd heel wat te doen rond fixing sprays. Dit zijn sprays die je gebruikt om je makeup langer goed te laten zitten (sealen). Er zijn heel wat merken die de laatste tijd een fixing spray op de markt hebben gebracht, maar werken ze wel goed? Ik heb 6 fixing sprays gekocht (zowel budget als high-end) om het verschil te testen.

 

Laten we de verschillen tussen deze fixing sprays even bekijken!

 

Urban Decay - All nighter make-up setting spray

 

Ik denk dat de All nighter make-up setting spray van Urban Decay de bekendste fixing spray op de markt is. Deze spray is verkrijgbaar in verschillende formaten, ook in travelsize.

 

 

 

Wanneer ik deze spray gebruik, komt er een heel fijne mist uit het flesje die over je gezicht valt. Urban Decay belooft dat je make-up tot wel 16 uur lang perfect blijft zitten, zonder te smelten, vervagen of in de lijntjes te trekken.

 

 

Voor diegene die denken dat deze spray maar een flesje met wat water en ingrediënten zijn, heeft het mis. Deze spray zorgt er voor dat de temperatuur van de make-up die je hebt aangebracht daalt, waardoor deze beter blijft zitten, of zoals Urban Decay het noemt, de 'Temperature Control Technology'.

 

Wanneer ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik dat er Alcohol Denat. in deze spray zit. Dit droogt je huid uit! Ook zit er parfum en siliconen in deze spray, als je daar geen fan van bent, kan ik jullie deze zeker afraden. Ook al zitten deze ingrediënten in de spray, achteraf heb ik er geen last van op mijn huid.

 

Wat wel een goed iets is, is dat er aloë vera in de spray zit, dit verzorgt en verzacht de huid. Ook is deze spray olievrij en zal je huid dus niet vettig maken. Deze spray bevat ook geen parabenen! Kortom, het is 50/50 wat betreft wat goed is voor je huid. Je zal zelf moeten beslissen wat je wel of niet op je gezicht wilt gebruiken.

 

 

De spray voelt erg verfrissend aan en droogt ook snel op wanneer ik hem op mijn gezicht aanbreng. Wat ik niet zo fijn vindt aan deze spray is de geur, ik kan namelijk een lichte alcoholgeur ruiken wanneer ik hem spray.

 

De spray geeft ook een mooie glow aan je gezicht zonder dat deze glitter enz. bevat. Dat deze echt 'werkt' kan je niet echt tonen op foto, maar ik merk wel wanneer ik deze spray gebruik, dat mijn make-up inderdaad langer blijft zitten dan gewoonlijk. Ik ben tevreden met deze spray! De prijs is wel ietsje minder. Voor een fles van 118ml betaal je €27. Deze is te koop in de webshop van Ici Paris XL.

 

Smashbox - Photo Finish Primer Water

 

Voor de meiden die liever geen siliconen op hun gezicht sprayen is er ook goed nieuws! Deze Smashbox - Photo finish primer water is namelijk siliconen vrij! Ook is deze alcohol- en olievrij, ideaal voor meiden met een vette huid! Heel wat anders dan de fixing spray van Urban Decay!

 

 

Jammer genoeg bevatten de andere primers wel siliconen, maar met deze primer water op de markt is dit verleden tijd! Ook deze 'water spray' heeft een hele fijne nevel wanneer je hem aanbrengt en hij ruikt ook nog een heerlijk maar hij droogt snel op. Het lijkt net of deze spray een mat effect geeft aan je huid wanneer je hem hebt aangebracht.

 

 

Je kan deze spray gebruiken wanneer je maar wil, voor of na je make-up om je make-up te sealen of gewoon als opfrisspray tijdens warme dagen. Ik vindt hem zeker en vast erg fijn!

 

 

 

 

Deze fles bevat 116ml, ietsje minder dan de all nighter spray van urban decay en kost €33,50 en is verkrijgbaar bij Douglas, zowel online als in de winkel zelf. Deze spray is prijzig, maar ben zeker een fan aangezien deze siliconenvrij is!

 

MAC - Charged Water Skin Hydrating Mist

 

Ik was eerst op zoek naar de gewone fix+ in de mac counter, maar aangezien ik een erg droge huid heb met eczeem rondom mijn ogen, besloot ik om deze MAC - charged water skin hydrating mist te proberen.

 

Het is een mix van mineralen verrijkt met water en puur diamantpoeder! Deze verfrist je huid meteen waardoor je snel een stralende huid krijgt en het houdt de huid soepel en zacht. Wat ook een pluspunt is is de geur! Deze ruikt namelijk erg lekker naar groene thee en citrusparfum! 

 

 

De verpakking op zich ziet er al erg luxueus uit. Ik houd heel erg van witte verpakkingen. Op de één of andere manier doet het mij erg denken aan erg luxueuze producten. Wat het nog leuker maakt is dat deze ganse witte verpakking gecombineerd is met gouden glitters! Wat ziet dit er leuk uit, vooral in het licht!

 

 

Ook het flesje heeft deze prachtige gouden glitters! Erg origineel dit! De glitters zitten niet in het product zelf, maar zit verwerkt in het plastic flesje.

 

 

Deze spray heeft een erg fijne nevel en absorbeert erg snel in de huid, wat heel erg fijn is. Het verfrist je huid enorm en laat je make-up er erg mooi uitzien. Deze doet erg goed zijn werk en voelt erg fijn aan. Deze kan ik jullie zeker aanraden!

 

Voor een fles van 100 ml betaal je €19,50. Je kan deze verkrijgen bij de MAC counter of online in hun webshop

 

Elf - Makeup Mist & Set

 

Na de dure merken gaan we verder met de budgetvarianten. Deze elf - Makeup mist & set is daar ééntje van. Deze mist bevat Aloë, groene thee, komkommer en vitaminen A, C en E, een heleboel verzorgende en fijne ingrediënten. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je huid gevoed wordt en zacht aanvoelt.

 

 

Bij deze spray van elf is er geen sprake van een fijne nevel wanneer je hem aanbrengt, maar eerder van een natte douche! Er komt heel veel product in één keer uit de spuitflacon en het kan namelijk je make-up daardoor doen uitlopen. Spray dus zeker van op genoeg afstand (30cm)! Het product droogt wel snel op, na zo een 30 sec is deze goed opgedroogd. Nee, de verpakking kan beter!

 

 

Ik moet zeggen dat ik over de werking van dit product wel tevreden ben. Ik heb deze nu al een aantal keer gebruikt, en ik moet zeggen dat mijn make-up de hele dag goed op zijn plaats blijft zitten en het ziet er ook goed uit. Wanneer je deze gebruikt, haalt de mist het poederig effect van je make-up weg en laat je gezicht mooi egaal overkomen. Hij is ook vrij geurloos, dus ideaal als je geen fan bent van geuren in producten.

 

Ik ben alvast fan van dit product, enkel de spuitflacon kan beter! Ook verkopen ze geen grote flessen van dit product. Deze zijn enkel in flesjes van 60ml verkrijgbaar en kosten €4 per stuk. Deze zijn verkrijgbaar via de webshop van elf.


Essence - Keep it perfect! Make-up fixing spray

 

Het volgende budgetproduct is deze Essence - keep it perfect! make-up fixing spray. Heel leuk dat budgetmerken zoals essence nu ook zulke producten in hun assortiment aanbieden. Wat ook erg handig is is dat de flesjes een klein formaat hebben zodat je het makkelijk kan meenemen in je tas!

 

Qua verpakking ziet het product er niet erg speciaal uit. Een doorzichtige verpakking met een paarse tekening en een handige spray dop.

 

 

Wanneer je deze spray wilt aanbrengen kan ik je aanraden om deze zeker op een afstand van je gezicht af te sprayen. De nevel is niet erg fijn en verdeeld niet zo goed op het gezicht. Ook komt het met een snelheid uit het flesje en als je het te dicht op je gezicht houdt kan het zijn dat je één natte grote vlek op je gezicht krijgt.

 

Deze fixing spray is parfumvrij maar bevat wel Propylene glycol, waarvan aangeraden wordt dit niet overvloedig te gebruiken op je gezicht aangezien dit acné of contactallergie kan veroorzaken. Ook zit er Phenoxyethanol in deze spray. Heel veel mensen hebben ook door dit product een allergie gekregen. Let dus op met deze ingrediënten! 

 

 

De nevel trekt wel erg snel in de huid en voelt ook goed aan. Je make-up ziet er ook prima uit met deze spray maar of de ingrediënten zo goed zijn voor je huid valt te betwijfelen. Voor een flesje van 50ml betaal je €2,99.

 

MUA - Pro-Base Fixing Mist

 

De laatste budget fixing spray die ik heb om aan jullie te laten zien is deze MUA - Pro base fixing mist. Ook deze spray heeft een vrije standaard verpakking. Deze is helemaal wit van kleur en heeft enkel het logo en de naam op de fles staan.

 

 

Bij deze spray komt de spray er met een harde straal uitgevlogen. Houdt dus voldoende afstand wanneer je deze op je gezicht spuit. Doe dit ook in een Z-beweging wanneer je sprayt zodat het product zich goed over je ganse gezicht verspreidt.

 

Deze spray bevat Butylene glycol, de duurdere en betere versie van propylene glycol (die in de essence spray zit) en is ook huidvriendelijker. Het helpt vochtverlies van de huid te voorkomen waardoor de werkstoffen beter worden opgenomen. Ook is het een ideaal ingrediënt om bacteriën te bestrijden!

 

Wel bevat deze spray parfum en Benzyl alcohol, een prettig ruikend eenvoudige (harde) alcohol die wordt toegepast in onder andere parfum. Dit ingrediënt kan ook contactallergie veroorzaken!

 

 

Ook al bevat het parfum en alcohol, deze is zeker beter qua ingrediënten als de spray van essence. Toch moet ik opletten met soortgelijke producten die schadelijke ingrediënten veroorzaken aangezien ik erg last heb van eczeem op mijn gezicht, voornamelijk rondom mijn ogen.

 

Voor dit flesje van 60ml betaal je ongeveer €5,97 (te zien hoe de koers staat) en kan je verkrijgen via sommige Kruidvat filialen die MUA verkopen of online via hun engelse webshop

 

Dit waren alle fixing sprays. Mijn favorieten zijn die van Smashbox, MUA en MAC! Hebben jullie al enkele geprobeerd? Wat vinden jullie er van?

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Berichten: 12
 • #1

  Mariëlle Markgraaff (woensdag, 18 mei 2016 10:06)

  Ik ga zelf voor budget, ik vind die van Etos bijvoorbeeld ook wel fijn!

 • #2

  Tania (woensdag, 18 mei 2016 11:21)

  Mijn favoriet is toch die van Urban Decay. Ik heb er ook eentje van L'oreal en die is ook wel heel goed. Wel gekocht in de VS

 • #3

  Astrid (woensdag, 18 mei 2016 11:43)

  Ik geb die van W7, die vind ik wel fijn. Maar heb nog geen ervaring met andere sprays. Jij kunt nu wel even vooruit wat betreft fixingsprays :)

 • #4

  Kimberley Leys (woensdag, 18 mei 2016 15:45)

  @ Mariëlle Ik moet een beetje opletten wat voor ingrediënten er allemaal inzitten aangezien ik een erg droge huid heb met eczeem, en het mag men huid niet nog meer uitdrogen! x

  @ Tania Ja die van l'oreal heb ik ook bij amerikaanse you tubers zien voorbij komen, maar zelf ook nog niet getest :) x

  @Astrid Ja idd! Ik kan wel even voort :) Die van W7 heb ik nog niet geprobeerd :) x

 • #5

  Elien (woensdag, 18 mei 2016 16:35)

  Ik ken geen enkel productje hierboven maar ik ga ze zeker proberen!

  Leuke post!

 • #6

  Joyce (woensdag, 18 mei 2016 16:35)

  Ik heb de fix + van MAC, maar ben ook reuze benieuwd naar die van Urban Decay en Smashbox!

 • #7

  Kimberley Leys (woensdag, 18 mei 2016 16:38)

  @ Elien Leuk te horen! :) En dank je wel voor je reactie x

  @Joyce ik wou de gewone fix + halen maar die was helaas uitverkocht. :) ik ga binnenkort nog even kijken of ze die hebben x

 • #8

  Mariska (woensdag, 18 mei 2016 17:19)

  Wow super goede vergelijkingen! Ik heb nu die van MAC en die van ELF. Die van ELF mag inderdaad wel een tandje minder met de sterkte van de spray, maar is verder wel erg fijn. Ik wil die van Urban Decay nog uitproberen :D

 • #9

  Kimberley Leys (woensdag, 18 mei 2016 18:13)

  @Mariska Dank je wel! Je, die van UD moet je zeker even proberen! :) x

 • #10

  Saraya (woensdag, 18 mei 2016 20:16)

  Fijne review, ik heb er 1 van Mac en Makeup Revolution en ik vind ze beide erg fijn :)
  X

 • #11

  Esra (donderdag, 19 mei 2016 15:00)

  Leuk en handig artikel! Ik ben vooral heel benieuwd naar de primer van smashbox en MUA.

 • #12

  Kimberley Leys (donderdag, 19 mei 2016 15:02)

  @Saraya Dank je! :) x

  @Esra Lief van je dank je wel! Die van smashbox is geweldig! Moet je zeker even proberen :) x