Bhcosmetics x Shaaanxo - 18 color oogschaduw- en lipstick palette

Als er wel iets is waar ik naar uitgekeken heb, dan is het wel naar deze samenwerking van Bh Cosmetics en Shaaanxo! Voor wie haar niet kent, Shannon Harris is een You Tube beauty vlogger en make-up artist uit Nieuw-Zeeland met heel wat volgers. Ze is één van mijn favoriete You Tubers! Ze maakt de prachtigste make-up looks! Bekijk zeker even haar kanaal als je haar nog niet kende! 

 

 

Toen ik zag dat ze een samenwerking aanging met Bh cosmetics zat ik te wachten tot ze te koop waren. Ik kocht deze palette van iemand over (nieuw), maar je kan ze ook bestellen op de website van Bh Cosmetics zelf! 

 

 

 

De palette ziet er alvast veelbelovend en girly uit, helemaal Shannon! De verpakking is roze en heeft rosé gouden letters als leuk detail. Deze palette bestaat uit 2 zijdes. Een zijde met 9 lipstickkleuren en een zijde met 9 oogschaduwkleuren. Dit heeft ze natuurlijk slim bedacht want zo komen de lipsticks en oogschaduws niet met elkaar in contact en kan er ook geen oogschaduw in de lipstick geraken! 

 

 

Ik moet zeggen dat ik enorm onder de indruk ben van de palette op het eerste zicht. Aangezien er toch 18 verschillende kleuren in deze palette zitten is de verpakking alsnog erg compact! Deze palette is absoluut een aangenaam hebbeding om mee te reizen! Compact maar toch met een divers aanbod. I like it!

 

Het enige wat van mij anders mocht is de grootte van het spiegeltje! Erg fijn dat er aan beide zijden een spiegeltje zit, maar dit mocht echt wat groter! Wat ik ook een beetje mis zijn namen bij de producten. Het is zo jammer als producten geen namen hebben! Het maakt het een stuk leuker en makkelijker om naar te verwijzen.

 

 

Laten we beginnen met de oogschaduwkleurtjes even van dichterbij te bekijken. Wat mij erg verbaasd is dat er voor deze palette gekozen is voor meer 'safe' kleurtjes. Daarmee wil ik bedoelen dat er niet echt opvallende kleuren in de palette zitten zoals felroze. 

 

Vooral aangezien Shannon vaak kleurrijke looks tevoorschijn tovert en dan nu een 'basic' palette uitbrengt. Ik denk dat dit meer doelgericht is voor de meeste mensen om deze kleurtjes te kiezen. Maar hé, mij hoor je niet klagen, want ook ik draag het liefst van alles kleurtjes zoals in deze palette.

 

 

Hieronder zet ik de swatches even per rij in de palette. 

 

Rij 1

 

De eerste rij bovenaan bevat de lichtste kleuren in de palette. De eerste kleur in de palette is een matte lichtbeige kleur die perfect is als basis onder de andere kleurtjes. De tweede kleur is een metallic champagnetint en is erg gepigmenteerd.  De derde kleur uit deze rij is een metallic rosé gouden tint, erg prachtig!

 

 

 

Rij 2

 

 

We gaan verder met de 2de rij in de palette. De eerste kleur is een vrij geel/oranje warme kleur. Deze heeft een matte textuur. De tweede kleur is een metallic bruine kleur met een gouden glans erdoorheen. De derde kleur uit deze rij is een matte roestkleur/terracottakleur. 

 

 

 

Rij 3

 

In de laatste rij vinden we de donkerste kleurtjes van deze palette terug. De eerste kleur is een metallic donkerbruine kleur met een lichte paarse tint. De tweede kleur is een duo-chroom (die heel erg lijkt op insomnia van de Make-up Geek x Manny MUA palette (hier te vinden)) die van een warm/bruine kleur overloopt naar een groene tint. Een uniek kleurtje, dat wel! Als laatste kleur hebben we ook nog een matte zwart/grijze kleur met lichte gouden shimmer

 

 

Dit is alvast een erg veelbelovend begin qua pigmentatie en diversiteit. De matte kleurtjes zijn helaas niet zo heel goed gepigmenteerd, maar er valt zeker en vast mee te werken. De metallic kleurtjes zijn echt prachtig en geweldig goed gepigmenteerd. Ze blenden erg makkelijk en zijn erg zacht qua textuur. 

 

Aan de andere zijde van de palette vinden we de lipkleurtjes. Ook hier laat ik hieronder de kleurtjes per rij zien.

 

 

Rij 1

 

 

De eerste kleur is een lichtroze kleur die iedereen wel staat.
 

 

 

 

De tweede kleur is een koraal/roze tint. Prachtig voor de lente/zomer.

 

 

 

De derde kleur is een rood/oranje kleurtje. Een ideaal alternatief voor meiden die niet direct een knalrode lipstick durven dragen.

 

 

 

Rij 2

 

 

De eerste kleur van de tweede rij is een bruin/roze/nude kleur. 

 

 

 

De tweede kleur uit deze rij is een paars/roze tint.

 

 

 

De derde kleur is een felle barbiekleur!

 

 

 

Rij 3

 

De laatste rij kleurtjes...

 

 

De eerste kleur is een lichtbruine/nude kleur. Jammer genoeg is van deze kleur niet veel te merken.

 

 

 

De tweede kleur is een knalrode lipkleur in de pan, maar éénmaal op de lippen komt deze over als een donker roze tint.

 

 

 

Als laatste een donkerbruin/rode kleur die op de lippen als een donkerrood overkomt.

 

 

 

Alle lipkleuren hebben een glanzende finish maar hebben geen shimmer in zich. Drie van de negen kleuren habben een erg lopende textuur wanneer ik ze swatchte. Wanneer ik de rode en felroze kleur wou swatchen op mijn vinger, leek ik ineens met mijn vinger tot op de pan te zitten, het was precies vast in het begin, maar lopend wanneer ik ze aanraakte! Jammer dit want het wordt meteen een smeerboel! (Zie het verschil van de pan bij de 2 laatste kleuren).

 

Niet alle kleuren zijn even gepigmenteerd en lijken eerder een gloss dan een lipstick. Ook breng je de lipkleuren best aan met een lippenseel. Dan nog zijn sommige kleurtjes niet erg makkelijk en 'bloeden' de kleurtjes (zie laatste 2 kleuren), wat ook een tegenvaller is. Ik ben erg te spreken over de oogschaduwpalette, maar de lippies zijn niet zo erg een musthave. Ik zou dan nog veel liever een dubbele oogschaduwpalette gezien hebben! Eentje met bruintinten en eentje met wat meer kleurtjes!

 

Over het algemeen is dit wel een leuke palette, maar mochten de 2 zijden apart te koop zijn, zou ik de lip palette niet opnieuw kopen. De textuur van de lipproducten zijn wel fijn. Ze zitten makkelijk en ze plakken niet. Wel zijn ze niet heel dekkend waardoor je je eigen lippen er doorheen ziet.

 

Hebben jullie deze palette al geprobeerd? Je kan deze nu verkrijgen via Bhcosmetics voor $14,50, een mooie prijs! En deze is dierenproef vrij! Wat vinden jullie van deze palette?

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Berichten: 1
  • #1

    Saraya (maandag, 09 mei 2016 19:45)

    Prachtige Palette, zowel de oogschaduws als de lipsticks vind ik prachtig!
    X