Mijn MAC lipstick collectie

Het leek mij wel eens leuk om eens een ander artikel voor jullie online te plaatsen. Omdat velen van jullie fan zijn van MAC cosmetics en dan ook vooral hun lipsticks, laat ik jullie vandaag mijn MAC lipstick collectie aan jullie zien. Ik heb in totaal 12 lipsticks om aan jullie te tonen. Ik doe dit met swatches en info over de lipsticks! Hebben jullie nog tips welke lipsticks ik zeker zou moeten halen, laat het mij weten in de comments! Veel leesplezier! (Normaal gezien heb ik er 13! Ik heb Faux ook in mijn bezit maar kan hem momenteel nergens vinden!)

 

 

 

Ik heb slechts één Limited editie lipstick in mijn collectie en zien jullie verder hieronder. Daarom is de rand en het logo van de lipstick in een andere kleur dan normaal.

 

 

 

 

 

De rest van de lipsticks hebben de gewone verpakking...

 

 

Laten we beginnen met de LE lipstick van hierboven. Deze is de Viva Glam Miley Cyrus lipstick. Op de lipstick staat er dat het een Amplified is. Dit wil zeggen dat de houdbaarheid, dekking en pigmentatie goed zijn, maar dat de finish meer een crèmige textuur heeft. Ze zijn dikker en romiger waardoor ze ook minder uitdrogend zijn als een matte of satin lipstick.

 

 

Deze lipstick heeft een 'hot pink' kleurtje. Zeker geen aanrader als je niet van felle kleurtjes houdt. Deze lipstick is niet meer verkrijgbaar. Als je hem nog wil scoren zal je online moeten zoeken of iemand hem nog te koop aanbiedt. Momenteel is de nieuwe Viva Glam Ariana grande (donkerpaars) heel erg in trek.

 

 

 

 

Ik ben zelf ook meer voor de mooie nude en lichtroze tinten en daarvan heb ik er dus ook het meeste in mijn collectie. De volgende lipstick is Angel, een erg mooie zachtroze kleur die iedereen mooi staat. Deze is een frost lipstick. De finish van deze soort lipstick heeft een glitterige, chrome achtige glans. Ze zijn minder dekkend dan een matte, satin of amplified en is meer sheer met een medium dekking. Deze frost finishes kunnen wat uitdrogend zijn.

 

 

 

 

 

 

De derde lipstick heeft de naam Honeylove, een prachtige nude kleur. Deze heeft een matte finish en bevat dus geen glitters, geen shimmers en geen glans. Deze blijven over het algemeen goed zitten en zijn heel goed gepigmenteerd en dekkend maar ze kunnen wel een beetje uitdrogen.

 

 

 

 

 

De volgende kleur is heel erg populair in bloggerland en dat is de kleur Snob. Ik denk wel dat bijna iedereen deze wel in zijn collectie heeft zitten. Het is een prachtige barbieroze kleur dat net roze genoeg is. Deze is mooi voor aankomende lente/zomer. Het is een Satin wat wil zeggen dat hij een finish heeft met een goede dekking/pigmentatie. De finish lijkt op een matte, maar dan met meer glans en hij is ook minder uitdrogend. Niet mat, maar ook geen gloss met een goede houdbaarheid.

 

 

 

 

 

Volgende kleurtje is er ook eentje uit de nude familie. Deze heet Japanese Maple en is een cremesheen. Een cremesheen is dikker en romiger dan een lustre maar is lichter dan een amplified. Geeft iets minder dekking en hebben vaak geen glitter in zich. Deze finish dekt in één laagje.

 

 

 

 

 

Nog een cremesheen uit mijn collectie is deze met de naam Crosswires. Het is een donkere koraalkleur met de neiging naar oranje/rood. Eens iets anders dan die standaard rode tinten.

 

 

 

 

 

Nog een lipstick met een wat donkere tint is Chatterbox, ook een populair kleurtje in hun assortiment. Deze donkerroze kleur is een amplified, net zoals die van Viva Glam Miley Cyrus. 

 

 

 

 

 

Terug naar de nudes! Deze lipstick in de kleur Pure Zen is ook een prachtige kleur. Ideaal voor meiden die hun make-up licht willen houden. Deze lipstick is een cremesheen

 

 

 

 

 

De kleur Coral Bliss is ook een cremesheen en heeft een prachtige koraaltint. Een mooi lentekleurtje.

 

 

 

 

 

Nog een populaire kleur is deze nude kleur Myth. Het is een prachtige nude kleur maar helaas niet goed voor mijn huidskleur. Ik twijfel erover om deze te verkopen. Deze kleur is een Satin

 

 

 

 

 

Als je op zoek bent naar een prachtige roze/koraaltint kan ik jullie Sunny Seoul aanraden. Ook deze is een cremesheen.

 

 

 

 

 

En als laatste, om bij de koraaltinten te blijven hebben we Flamingo. Dit is een Lustre en wil zeggen dat deze finish medium tot licht dekkend is met veel glans. Qua glans lijkt het op een lipgloss en is meer natuurlijk. Je eigen lipkleur komt sneller door deze lipkleur. Kortere houdbaarheid dan matte of satin finishes.

 

 

 

 

 

Zo! Dit waren al mijn MAC lipsticks. Ik heb er zeker nog een aantal op mijn verlanglijstje zoals Velvet Teddy, Kinda Sexy, Whirl en Taupe. Ik heb Faux ook nog in mijn collectie normaal gezien, maar kan deze nergens meer vinden. 

 

MAC heeft in totaal 7 lipstick finishes. Ik zet ze hieronder nog even op een rijtje.

 

Matte: geen glitters, geen shimmers, geen glans, mat dus. Blijven over het algemeen goed zitten, zeer gepigmenteerd/dekkend maar kunnen wel een beetje uitdrogen.

Satin: een finish met een goede dekking/pigmentatie. Lijkt op matte, maar dan met meer glans en is minder uitdrogend. Het is niet mat, maar ook geen gloss. De houdbaarheid van deze finish is goed.

Amplified Cream: houdbaarheid, dekking en pigmentatie zijn goed, net als satin en matte maar deze finish is meer cremerig. Ze zijn dikker en romiger, waardoor ze ook minder uitdrogend zijn als Matte of Satin.

Cremesheen: is dikker en creamier dan Lustres, maar lichter dan de Amplified Creams. Geeft iets minder dekking en hebben vaak geen glitter in zich. Deze finish dekt in één laagje.

Frost: deze finish heeft een glitterige, chrome achtige glans. Het is minder dekkend als matte, satin of amlified cream. Hij is meer sheer met een medium dekking. Frost finishes kunnen een beetje uitdrogend zijn.

Lustre: medium tot licht dekkend met veel glans. Lijkt een beetje op een lipgloss qua glans en is meer natuurlijk. Eigen lipkleur verschijnt hier sneller doorheen. Houdbaarheid is iets korter dan matte of satin.

Glaze: minst dekkende finish. Legt een tint over je lippen heen, in plaats van een echte dekkende kleur. Heelsheer. Kan misleidend zijn, omdat de kleur in de stick de pure kleur is. Houdbaarheid is korter dan matte of satin.


Welke kunnen jullie mij nog aanraden?

 

xx Kimberley

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Berichten: 4
 • #1

  Marushi lifestyle (vrijdag, 01 april 2016 13:22)

  Wow wat heb je er veel zeg! En wat een prachtige kleuren. Ik heb er (nog) maar een. :P Candy Yum Yum -x-

 • #2

  Kimberley Leys (vrijdag, 01 april 2016 13:30)

  @Marushi Ik heb ze ook niet allemaal in één keer gekocht hoor :) Af en toe breng ik er eens 1 of 2 mee :) Ze zijn niet echt goedkoop ook hé :) xx

 • #3

  Jamey Herben (vrijdag, 01 april 2016 13:41)

  Wauw wat heb jij veel mooie kleurtjes zeg!

 • #4

  Kimberley Leys (vrijdag, 01 april 2016 15:03)

  @Jamey Dank je :) Ik probeer enkel de kleurtjes te kopen die roze/nude kleurig zijn aangezien ik niet veel felle kleuren draag, vindt het dan ook zonde om mijn geld aan te verspillen als ik ze toch niet draag :) x En ik test ze vaak in de winkel zelf op mijn lippen! Bij MAC kan je ze op je lippen testen, de mensen die daar werken geven je dan een penseelkwastje die je kan gebruiken ;) x