Real Techniques - Miracle Complexion Sponge

Jullie kennen vast wel de beroemde make-up spons "de beautyblender". Ik gebruik deze spons al een hele tijd en vindt het een gemakkelijke manier om je make-up aan te brengen. Hij brengt je make-up heel erg naturel aan en heeft een dikke kant en een puntige kant voor in de hoekjes te werken.

 

Een poosje geleden bracht het merk Real Techniques, bekende van de kwastenlijn met de roze en paarse handvaten, een gelijkaardige spons op de markt. Deze heeft echter wel een andere vorm. Ik was benieuwd of deze ook even goed werkt want de beautyblender is wel een stukje duurder dan deze van Real Techniques. De beautyblender kost zo een €14.99 terwijl die van Real Techniques maar €5.99 kost.

 

 

 

 

 

 

Wanneer je de spons nat maakt (deze brengt je foundation dan nog mooier en egaler aan), vergroot de spons, zoals die van de beautyblender. Ikzelf gebruik hem liever droog, want wanneer je je foundation met een natte spons aanbrengt, heb je een natter effect op je gezicht en dat vindt ik niet echt mooi.

 

De spons heeft 3 verschillende kanten; een platte kant (daar kan je makkelijk je foundation mee aanbrengen), een bolle kant (wanneer je deze liever gebruikt), en een puntige kant (waarmee je makkelijk bij de kleine plekjes kan zoals je binnenste ooghoeken). Wat wel een nadeel is met zulke sponsen is dat ze wel wat foundation opzuigen, wat je  niet hebt met een kwast, maar ik vindt de spons gewoon fijner werken.

 

 

 

 

 

Zoals je kwasten kan je deze spons ook wassen. Dit kan je doen met wat lauw water en babyshampoo zoals bij je gewone kwasten. Let wel op dat je geen te harde bewegingen maakt, want er kunnen namelijk scheurtjes in de spons ontstaan.

 

Deze spons werkt heel erg fijn en kan zeker gezien worden als een dupe voor de beautyblender. Ik zou zeggen, probeer hem zeker!

Ik kocht deze spons via de shop Alicejo.com.

 

xx Kimberley

Commentaar schrijven

Commentaren: 0